ban2

У центрі Києва відкрили пам'ятник мурашці

В Києві у сквері біля кінотеатру "Україна" на вулиці Городецького, встановили бронзову скульптуру мурашки, що символізує кожного працьовитого і хороброго українця.

Як повідомляє "Сегодня", двометрову скульптуру вагою 200 кг спроектував київський скульптор Дмитро Ів.

В руках мураха тримає монетку "На щастя", яку можна покрутити і побачити ще одне побажання "На удачу".

За словами автора, робота над скульптурою тривала близько трьох місяців. Зараз в розробці у майстра знаходиться ще 20 скульптур, вони з'являться на столичних вулицях незабаром.

Автор запевняє - його скульптура закріплена надійно, і ніхто голими руками пошкодити обертову монету або ж самого мурашку не зможе. Вечорами ж монумент будуть підсвічувати вмонтовані в підставку діодні лампи.

Як зазначає видання, відомий український скульптор, художник, автор робіт, які прикрашають вулиці таких міст як Київ, Харків, Бердянськ (Україна), Корняко (Італія), Білгород (Росія), Дмитро Ів багато часу проводить в Італії, виконуючи замовлення. Один з них - встановлений пам'ятник у містечку Корняко (північніше Венеції) італійським альпінам-партизанам, які воювали проти фашизму.

Також майстер запатентував кілька власних винаходів, які не мають аналогів у світі. Серед них - макет хмарочоса, який привернув увагу наслідного принца Дубаї, відомого своєю пристрастю до незвичайних і ексцентричних архітектурних рішень.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"