ban2

До 750-річчя Данте Аліґ'єрі у Києві поету встановили пам'ятник

КИЇВ. 26 червня. УНН. У Києві встановили пам'ятник італійському поету Данте Аліґ'єрі, однак офіційно скульптуру ще не відкрили. Про це УНН розповіли у Італійському інституті культури в Україні.
Композицію скульптур, що складається із фігури самого поета, орла та низенької лавочки розмістили у парку Володимирська гірка відразу за Українським домом. Однак скульптури обгорнуті попонами, а саме місце обгороджене смугастою стрічкою. У такому стані пам'ятник перебуває вже місяць.
"Триває узгодження бюрократичних питань із КМДА, аби все узаконити. Взагалі-то ми планували відкрити пам'ятник Данте Аліґ'єрі до його 750-річчя, однак дата відкриття зсувається орієнтовно на початок липня", - розповіли УНН співробітники Італійського інституті культури в Україні.
За інформацією Інституту, скульптури виготовлені з білого мармуру, який добувається в Італії. Цей сорт мармуру вважається одним із найціннішим у світі. Знаменита скульптура Мікеланджело "Давид" висічена саме з нього.
Скульптурну композицію Данте Аліґ'єрі виготовив італійський скульптор Лучано Массарі. З українського боку підготовчі роботи щодо розрахунку правильного положення скульптури на місцевості провів архітектор Леонід Малий.
Кошти на пам'ятник дали українські та італійські підприємці.
Як повідомляв УНН, 11 лютого 2015 року у приміщенні Мистецького центру “Шоколадний будинок” між Департаментом культури КМДА та Італійським інститутом в Україні підписано Угоду про співпрацю. Документ підписали директор Департаменту Діана Попова та Надзвичайний та Повноважний Посол Італійської Республіки Фабріціо Романо. Саме тоді було оголошено про наміри встановити пам’ятника Т.Шевченку в Італії та Данте Аліґ’єрі — в Україні.
Київ

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"