ban2

У США людині вперше пересадили нове обличчя

У Нью-Йорку хірурги пересадили пожежнику нову шкіру замість обгорілої на щоки, череп, чоло і шию.

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на 24tv.

Пожежник Патрік Хардісон, рятуючи інших, потрапив під обвал у будівлі, охопленій вогнем. Чоловік втратив повіки, губи та частину носа, шкіру голови, обличчя, вух — обгоріло все. Однак пластичні хірурги з Нью-Йорка спромоглися на диво.

Шкіру для Патріка взяли від молодого ньюйоркця, який загинув внаслідок нещасного випадку. Операція вартістю у $1 млн тривала 26 годин, і до неї залучили десятки хірургів. Лікарі готувалися до неї цілий рік.

Імунна система Патріка могла не сприйняти нові тканини — тоді чоловік би помер. Та минуло майже 100 днів після операції, і, схоже, все іде добре. До кінця життя Хардісон мусить приймати спеціальні ліки, щоб процес відторгнення таки не почався. Утім, для пацієнта це вже дрібниці. Зараз йому головне, щоб нове обличчя прийняли його діти.

Вони вперше побачать батька з новим обличчям наприкінці листопада. До того часу Хардісон перебуватиме у лікарні на реабілітації. Медики жартують, що визнали операцію успішною після того, як пацієнт сходив до магазину. Там ніхто не обернувся, щоб подивитися на Хардісона вдруге. Поки в нього було покалічене обличчя, це робили постійно.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"