ban2

Американці розробили пристрій, який розпізнає пояс шахіда на відстані 100 метрів

У США розробили нову версію пристрою, який дозволить розпізнати людину з поясом смертника на відстані до 100 метрів

Про це повідомляє Defence One.

Комплекс датчиків має назву "Система виявлення терористів-смертників без входу до зони ураження» (Standoff Suicide Bomber Detection System, SSBDS). Вона розроблена Об'єднаним агентством по боротьбі з саморобними вибуховими пристроями (Joint Improvised-Threat Defeat Agency, JIDA) при Міноборони США. Вперше подібний пристрій випробували у 2012 році в Афганістані.

SSBDS складається з датчиків випромінювання у середньо - та довгохвильовій інфрачервоній області спектру, а також випромінювання в терагерцевому діапазоні. У комплексі також встановлена камера, чутлива до видимого світла.

Огляд нової версії SSBDS пройшов на початку тижня на військовій базі Форт Бельвуар, що в штаті Вірджинія.

Коли SSBDS спрямована на людину, система показує зображення трьох типів: зернисте чорно-біле (від інфрачервоних датчиків), яскраво-оранжеве (частота терагерц) і звичайну картинку (камера). Пояс смертника видає себе темними плямами або смугами там, де повинні знаходиться суцільні білі або помаранчеві зони.

Комплекс відрізняється масивністю: кожен набір датчиків досягає до метра у висоту, що на даний момент робить неможливим створення портативної версії пристрою.

SSBDS пропонують встановлювати в аеропортах, стадіонах, у концертних залах і інших громадських будівлях.

Вартість системи наближається до мільйона доларів. Але якщо його запустять у масове виробництво, ціна впаде.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"