ban2

Фільм "Суфражистка" відкриє 15-й фестиваль "Нове британське кіно"

26 листопада в Києві стартує фестиваль "Нове британське кіно". До 2 грудня столичні глядачі побачать найкращі прем'єри року з Великої Британії. Про це повідомляє Еспресо.TV.

У програмі показів - антиутопія "Лобстер", призер Берлінале "45 років", "Запалюючи зірки" з Елайджей Вудом та інші новинки. Фільмом-відкриття стане "Суфражистка" з Кері Малліган і Меріл Стріп. Всі стрічки демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Відкриє фестиваль заступник Посла Великої Британії в Україні Мартін Дей, а програму представить спеціальний гість - Крістін Бардслі, радник Британської Ради з питань кіно. Протягом останніх 13 років Крістін Бардслі займається відбором британських фільмів і короткометражок для участі у міжнародних програмах та шоукейсах, курирує напрямок документалістики на Лондонському кінофестивалі і виступає консультантом фестивалю BBC Art Screen Festival.

Кінофорум відкриється картиною "Суфражистка" з Кері Малліган, Меріл Стріп і Хеленою Бонем Картер. Також у програмі - антиутопія Йоргоса Лантімоса "Лобстер", що отримала Приз журі Каннського фестивалю, і мелодрама "45 років", за яку дует Тома Кортні і Шарлотти Ремплінг був відзначений "Срібним ведмедем" на Берлінському кінофестивалі.

Глядачі побачать байопік "Запалюючи зірки" з Елайджей Вудом, і комедію "Леді в фургоні" з Меггі Сміт. Крім того, кіноманів чекає традиційна підбірка короткометражок, номінованих на премію Британської кіноакадемії BAFTA цього року.

Цього року "Нове британське кіно" проходить у столичному кінотеатрі "Київ" з 26 листопада по 2 грудня. Фільми йдуть мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"