ban2

У Греції українське документальне кіно розвінчуватиме міфи пропаганди РФ

З 13 по 28 травня у межах міжнародного турне «Побачити Україну: Docudays UA мандрує світом» український документальний фестиваль відвідає Грецію.

В Афінах будуть представлені 6 найкращих українських стрічок, серед яких, зокрема, «Євромайдан. Чорновий монтаж» та «Жива ватра», передає Культпростір.

15

Окрім кінопоказів, у межах програми відкриють фотовиставку Олександра Глядєлова та організують тематичні дискусії за участі міжнародних експертів.

«Наші партнери з Асоціації української діаспори “Українсько-Грецька Думка” зазначають, що, незважаючи на тисячолітню спільну історію України та Греції, місцевий глядач досі не знайомий з українським кіно. Вакуум щодо знань про Україну пов’язаний також з тим, що Греція наразі знаходиться у сфері впливу Росії», – розповіла координатор проекту Ольга Бірзул.

Наприклад, у квітні цього року у межах фестивалю російського кіно у Греції показали документальну стрічку російського журналіста Андрія Кондрашова «Крым. Путь на Родину».

«Завдяки надзвичайній активності наших партнерів у Греції та українській організації StopFake вдалося поширити інформацію про перекручування історичних фактів у цій наскрізно пропагандиській стрічці. Сподіваємося, що наш проект, спрямований на поширення актуальної інформації про сучасні реалії України, допоможе місцевій громаді заявити про нашу країну шляхом культурної дипломатії», – додала Ольга Бірзул.

Нагадаємо, нещодавно ВВС показала фільм про конспірологію навколо МН17 і роль Кремля в її поширенні.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"