ban2

В український прокат вийдуть хіти Каннського кінофестивалю

Роботи Педро Альмодовара, Джима Джармуша, Пола Верховена вийдуть на українські екрани вже в найближчі місяці. Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Arthouse Traffic.

Першим фільмом з великої канської програми стане чорна комедія "Моя краля" від Брюно Дюмона, у минулому володаря двох Великих призів журі та "Золотої камери" Канн.

Сюжет є вільною інтерпретацією історії Ромео та Джульєтти, з неабиякою порцією чорного гумору. Події картини відбуваються на початку минулого століття на північному узбережжі Франції.

Українська прем'єра фільму запланована на 7 липня.

Уже з 4 серпня глядачі зможуть побачити у прокаті "Неонового демона" Ніколаса Віндінга Рефна. У своїй новій роботі одіозний датчанин поєднує насильство зі світом високої моди.

У центрі сюжету – доля моделі-початківця, яка стикається з таємничою спільнотою фанатиків. Головні ролі у цьому фешн-трилері виконали Ель Феннінг, Кіану Рівз, Кристина Хендрікс, а також супермодель Еббі Лі Кершоу.

Цього року Каннський кінофестиваль ознаменувало повернення багатьох гучних імен. Так, у рамках конкурсної програми був представлений новий фільм Педро Альмодовара "Джульєтта". За традицією, у центрі сюжету нової мелодрами іспанського метра – непроста доля сильної жінки.

З 1 вересня у прокаті – сімейна драма "Капітан Фантастик", яка розповість історію незвичайної багатодітної сім'ї, що втекла від благ цивілізації, та через роки вимушена повернутися у реальний світ.

Чарівна стрічка Метта Росса була відзначена призом за найкращу режисуру у фестивальній програмі "Особливий погляд" і стала поверненням на екрани Вігго Мортенсена, чию акторську майстерність міжнародна преса визнала однією з незаперечних переваг фільму.

Нова робота корейця Пак Чхан-Ука – стрічка "Служниця", що розповідає про аферу, яка опинилася під загрозою через раптову любов учасниць кримінального плану. Фільм є екранізацією роману "Тонка робота" Сари Уотерс, дію якого перенесено з вікторіанської Англії до Японії початку минулого століття. Еротичний трилер від творця культового "Олдбоя" вийде на екрани 8 вересня.

Серед гучних прем'єр з набережної Круазетт, які вийдуть у вересні – новий фільм Пола Верховена, автора знаменитих стрічок 90-х – "Згадати все" і "Основний інстинкт". Свій новий фільм Верховен зняв у Франції. "Вона" – акторський бенефіс Ізабель Юппер, яка виконала сміливу роль жінки, котра пережила насильство і вирішила власноруч узятися за помсту гвалтівникові.

Як уже було оголошено, в український прокат вийде і мелодрама "Це всього лише кінець світу" Ксавьє Долана з Гаспаром Ульєлем, Маріон Котійяр, Леа Сейду та Венсаном Касселем, що отримала Гран-прі фестивалю. Реліз заплановано на 27 жовтня.

Переможець 69-го кінофестивалю – володар "Золотої пальмової гілки", соціальна драма "Я, Деніел Блейк" від патріарха британського кіно Кена Лоуча.

Її головний герой – немолодий тесля, який через проблеми зі здоров'ям втрачає можливість заробляти на життя – і стає до нерівного бою з системою соціального забезпечення Британії. Українська прем'єра стрічки відбудеться у рамках щорічного фестивалю "Нове британське кіно".

У листопаді на українських глядачів чекає трагікомедія "Тоні Ердманн" Марен Аде. Німецька стрічка, знята у найкращих традиціях нової румунської хвилі, стала фаворитом критиків, здобувши найвищі оцінки в опитуванні кінопреси, а також їхню незалежну професійну нагороду – премію FIPRESCI.

Наприкінці листопада у кінотеатрах з’явиться "Незнайома" – новий фільм дворазових лауреатів "Золотої пальмової гілки", класиків європейського кіно братів Дардренн. У картині вони поєднують незмінну соціальну складову з елементами трилера. Мова піде про молоду лікарку, яка не відчинила дверей кабінету для пізнього відвідувача, й за кілька днів має розплатитися за свій вчинок.

"Патерсон" Джима Джармуша – камерна історія простого водія, який мріє стати поетом і веде скромне життя у місті Патерсон, Нью-Джерсі. За словами кінопреси, "Патерсон" став для Джармуша найкращим фільмом, знятим із часів нульових, і вершиною його поетичної кінометоду.

Головну роль у фільмі виконав Адам Драйвер, Кайло Рен із "Зоряних воєн: Пробудження сили" й зірка серіалу HBO "Дівчата". Прем'єра фільму запланована на грудень.

Першою прем'єрою 2017 року стане "Червона черепаха", анімаційна стрічка, створена спільними зусиллями Франції та Японії. Це історія людини, що зазнала корабельної аварії і опинилася на тропічному острові.

Автором "Червоної черепахи" виступив Міхаель Дюдок де Віт, лауреат премій "Оскар", BAFTA і "Сезар". Спродюсував стрічку знаменитий Ісао Такахата, який разом з Хаяо Міадзакі є творцем культової анімаційної студії "Гіблі".

Фільми з програми Каннського кінофестивалю випустить на екрани кінокомпанія "Артхаус Трафік".

Media

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"