ban2

Стріт-артист із США та український художник представлять спільний арт-проект

У Києві відкриється спільний проект відомого американського стріт-артиста Зіо Зіглера та українського митця Олекси Манна. Про це повідомляє Еспресо.TV.

23 червня о 19:00 відбудеться відкриття спільного проекту відомого американського стріт-артиста Зіо Зіглера та українського митця Олекси Манна під назвою "Деформація". Презентація проходитиме у столичному арт-просторі Sky Art Foundation за адресою вул. Стрілецька, 7/6.

Експозиція робіт авторів триватиме до 10 липня. Вхід для відвідувачів – вільний.

Подія проходить у рамках стріт-арт фестивалю Mural Social Club, організатором якого виступає благодійний фонд Sky Art Foundation.

"Обидва митці працюють здебільшого з "деформацією" образів людей, аби передати той чи інший влучний меседж або емоцію через власний авторський стиль. Цікавим є той факт, що митці живуть та працюють на різних континентах, але мають спільну пластичну мову та дискурс щодо перевтілення людей як внутрішньо, так і зовні", – відзначає один із кураторів Mural Social Club Олег Соснов.

"Ми не випадково організували індор-виставку у рамках фестивалю урбаністичного мистецтва Mural Social Club. Цей американо-український проект покликаний привернути увагу саме до галерейної творчості відомих муралістів, побачити зовсім інші роботи, які створюють митці", – коментує засновник Sky Art Foundation Дмитро Палієнко.

Усього на експозиції буде представлено близько 20 полотен авторів.

Олекса Манн - український художник, ілюстратор. З 1997 року бере участь у виставках в Україні та за кордоном. Роботи митця є у приватних колекціях в Україні, Австрії, Росії, Франції, Німеччині, Японії, США та Канаді. Манн – автор проектів "Зомбіленд", "Нова антропологія" та резидент проекту "Жлоб Арт". Один з авторів "Жлобології".

Зіо Зіглер - відомий американський стріт-артист, роботи якого можна побачити у великих містах в США, Європі та Азії. Митець заснував міжнародну студію муралізму, основна філософія якої – "мистецтво має бути доступним для всіх".

Його роботи створено під впливом різноманітних епох та течій – від пізнього Середньовіччя та аборигенного наївного мистецтва до європейського сучасного графіті. Живе та працює у Сан-Франциско.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"