ban2

Google, Facebook і Microsoft разом розвиватимуть штучний інтелект

Провідні глобальні високотехнологічні компанії об'єднують зусилля для розробки майбутнього застосування штучного інтелекту

Про це повідомляє ВВС.

Amazon, відділення Google під назвою Deep Mind, Facebook, IBM і Microsoft оголосили, що разом розглядатимуть проблеми, пов'язані з правом на приватне життя, безпеку і взаємодію людей і штучного інтелекту.

Ініціатива називається "Партнерство зі штучного інтелекту". У його роботі будуть також брати участь і запрошені експерти.

"За досить короткий проміжок часу відбувся дуже швидкий розвиток штучного інтелекту", - зазначив професор Йошуа Банджіо з Монреальського університету.

"Співпраця всіх основних компаній, що займаються розвитком штучного інтелекту, - кращий спосіб домогтися того, щоб ми розділяли одні і ті ж цінності і прагнули досягти одних і тих ж цілей для загального блага", - додав він.

У "Партнерстві зі штучного інтелекту" наразі не бере участі Apple, хоча деякі кажуть, що компанія, можливо, приєднається до цього проекту в найближчому майбутньому.

Партнерство також наголошує, що воно не має наміру лобіювати жодні урядові або законодавчі органи.

Учасники партнерства проводитимуть дослідження в рамках ліцензії на відкрите програмне забезпечення в таких сферах, як: етика, рівнодоступність та інклюзивність; прозорість; право на приватне життя і взаємини між людьми і штучним інтелектом; довіра, сумлінність і стійкість.

Глава дослідницького відділу Microsoft назвав партнерство "історичною співпрацею з питання про те, як штучний інтелект впливатиме на людей і на суспільство".

Спеціаліст з питань етики з IBM Франческа Россі каже, що партнерство допоможе просунути технологію цього століття.

Мустафа Сулейман, засновник Deep Mind, відділу Google з питань штучного інтелекту, сподівається, що партнерство допоможе знищити бар'єри між дослідниками і розробниками штучного інтелекту і допоможе поширити передові практики, максимізувати користь для суспільства та надати відповіді на етичні дилеми.

Штучний інтелект вже починає застосовуватися - від голосових помічників у смартфонах до віртуальних співрозмовників. Саме завдяки штучному інтелекту машині DeepMind вдалося здобути перемогу над чемпіоном світу з гри в го.

У лондонській штаб-квартирі Deep Mind працює близько 250 дослідників. Засновник відділу доктор Деміс Хасабіс нещодавно заявив, що його команда розробляє штучний гіпокамп - це частина системи головного мозку, яка відповідає за формування емоцій та консолідації пам'яті.

Але в міру розвитку технології штучного інтелекту багато хто починає висловлювати побоювання про його можливе майбутнє застосування.

Глава Tesla Ілон Маск - один з основних критиків. Не так давно він написав у Twitter, що штучний інтелект потенційно більш небезпечний, ніж ядерна зброя, і висловив побоювання, що люди можуть стати лише біологічною платформою для цифрового суперінтелекту.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"