ban2

Олбрайт: Не панікуйте, поряд з Трампом знайдуться корисні для України люди

Колишній державний секретар Мадлен Облрайт закликала світ не панікувати через перемогу Дональда Трампа на президентських виборах у США

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

"Правда така, що ми не знаємо, чи те, що він говорив під час виборчої кампанії, він робитиме на посаді. Але не маємо панікувати, бо не знаємо, що буде", – наголосила Олбрайт.

"Я завжди оптимістично налаштована, але, гадаю, коли Трамп вперше побачить справжню доповідь спецслужб, то буде більше розуміти… Бути архітектором політики Америки – справа складна, і світ дивиться на нас, тому ми повинні мати це на увазі", - відзначила політик.

Олбрайт також підкреслила, що наші взаємини США з Європою – найголовніші, і що потрібно їх якось налагодити.

"Але також правда і те, що європейці також повинні щось робити… Бо реальність є такою, що Європейський союз повинен поліпшитися, зараз він не працює, як слід, і з цим треба щось робити", – сказала екс-держсекретар, додавши що Трамп також має зрозуміти, що НАТО – це найголовніший альянс у світі для Америки.

"Я вважаю, що важливо, аби Європейський союз продовжив санкції проти Росії. Тому що це буде дуже важливими сигналом для всієї Європи, чи готова вона спільно працювати. Якщо Трамп підтвердить свої слова передвиборчої гонки стосовно України, це буде просто жахливо", – сказала Олбрайт.

"Чи погано для України те, що переміг Трамп, я не можу відповісти. Тому що не знаю, чому він говорив певні речі у передвиборчій гонці… І ми маємо бути дуже обережними. Тому що мова не йде лише про Крим, а про те, що відбувається з міжнародними нормами, адже такого ще не було після Другої світової війни, щоб якась країна просто забрала частину іншої країни", – повідомила екс-держсекретар США.

"Питання не лише про Крим, а про те, як ми взагалі будемо жити в нинішній міжнародній ситуації. Я сподіваюся, що зараз поряд з ним (Трампом) будуть люди, які скажуть йому, що необхідно далі розвивати і працювати над Мінськими угодами, а також не слід забувати і про санкції, звісно", – додала Олбрайт.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"