ban2

Генсек НАТО привітав українців з парламентськими виборами і запевнив у підтримці

Генсек НАТО привітав українців з парламентськими виборами і запевнив у підтримці
КИЇВ. 27 жовтня. УНН. Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг привітав народ України з проведенням виборів до Верховної Ради і запевнив у підтримці України Альянсом. Про це йдеться у заяві Генсека з приводу проведення виборів до парламенту в Україні, передає УНН.
"Я вітаю народ України з реалізацією свого права голосу під час переважно мирних парламентських виборів. Як заявили міжнародні спостерігачі, незважаючи на важкі умови, вибори були проведені відповідно до міжнародних стандартів. Переважна більшість населення України чітко і демократично висловилася на користь масштабних реформ і європейського шляху", - заявив Столтенберг.
Він також привітав рішучість і далі сприяти всеосяжному політичному процесу в Україні на основі "демократичних цінностей і поваги до прав людини, меншин і верховенства закону".
"Це допоможе подальшій перспективі для мирного врегулювання конфлікту в Україні", - додав він.
Також Й.Столтенберг заявив, що сильно шкодує щодо того, що багато українців не змогли здійснити своє демократичне право голосу в Криму, який Росія незаконно анексувала в березні, і в деяких районах на сході України, де продовжується насильство і залякування виборців з боку підтримуваних Росією сепаратистів, що є "явним порушенням угод щодо співробітництва, підписаних в Мінську у вересні".
"НАТО продовжує підтримувати суверенітет, незалежність та територіальну цілісність України в рамках її міжнародно визнаних кордонів. Незалежна, суверенна і стабільна Україна, твердо прихильна демократії та верховенству права, є ключем для євроатлантичної безпеки", - додав Генсек НАТО.
Також Столтенберг зазначив, що "з нетерпінням чекає роботи в тісному контакті з президентом Порошенком, з новим парламентом і урядом, щоб продовжити наше давнє і особливе партнерство".
"Альянс як і раніше прихильний підтримці України в її широкомасштабних реформах в рамках Комісії НАТО-Україна", - додав він.
Як повідомляв УНН, у неділю, 26 жовтня, глава МЗС Польщі Гжегож Схетина висловив думку, що вибори в Україні відбуваються у демократичний і відкритий спосіб і їхня якість не викликає сумнівів.
Крім того, міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр назвав вибори в Україні демократичними і такими, що сприятимуть реформам.
Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус висловив думку, що в Україні переміг європейський вибір. Він наголосив, що ніхто не може зневажати волю народу: ні зелені чоловічки, ні білі вантажівки.
Водночас, прем'єр-міністр Канади Стівен Харпер від імені уряду Канади привітав народ України із другими в 2014 році виборами та реалізацією своїх основних демократичних прав, а також висловив захоплення мужністю українців "перед агресією Путінського режиму".
Також голова Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу привітав українців із проведенням виборів та назвав їх перемогою політики європейських реформ.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"