ban2

Україна відзначає День гідності та свободи


КИЇВ. 21 листопада. УНН. Сьогодні, 21 листопада, Україна відзначає День гідності та свободи, повідомляє УНН.
Нагадаємо, що декілька днів тому Президент України Петро Порошенко підписав Укази про відзначення щорічно 21 листопада Дня гідності та свободи, 22 січня – Дня соборності України.
"Україна – це територія гідності і свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції – наш Майдан 2004 року, який був Святом Свободи, і Революція 2013 року, Революція Гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи. Мені, як Президенту України, залишається лише документально засвідчити це і підписати Указ про День гідності та свободи, який українці віднині і навіки будуть відзначати 21 листопада", - сказав Глава держави.
За словами Петра Порошенка, 22 січня, як і раніше, країна святкуватиме День соборності України. "День єдності України, день Злуки", - сказав Президент.
Зазначимо, що сьогодні о 10:00 Президент візьме участь у церемонії вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні. Церемонія вшанування відбудеться на вул. Інститутська біля хреста на місці загибелі Героїв Небесної Сотні.
Додамо, що у зв’язку з відзначенням 21 листопада початку Революції Гідності, а також річниці створення Самооборони Майдану, з 13:00 до 17:00 буде тривати акція “Марш гідності” за маршрутом - пл. Михайлівська, вул. Володимирська, просп. Шевченка, пл. Бессарабська, вул. Хрещатик, вул. Інститутська, пров. Кріпосний, вул. Грушевського, пл. Європейська. Тому водіям у ДАІ радять планувати свої поїздки у центральну частину міста з урахуванням зазначеної інформації.
Гостям, які прибудуть для участі у святкуванні на автобусах пропонуємо скористатися паркувальними майданчиками, розташованими біля станцій метро: "Червоний Хутір"; "Лісова" (у двох напрямках); "Житомирська";"Іподром" та "Академмістечко".
"Просимо киян та гостей міста з розумінням поставитись до тимчасових незручностей", - йдеться у повідомленні.
Зазначимо, що сьогодні у столиці пройдуть масові заходи, заплановані громадськістю з метою вшанування загиблих під час масових акцій протесту у листопаді 2013 року — лютому 2014 року. Міська влада столиці особливу увагу приділила проведенню відповідних заходів у середовищі учнівської та студентської молоді.
Так, у загальноосвітніх навчальних закладах міста проведуть уроки Гідності, організують зустрічі з учасниками подій Євромайдану та уроки пам’яті Героїв Небесної Сотні.
Крім того, у рамках відзначення Дня Гідності та Свободи, 17 листопада 2014 року у Київському національному академічному театрі оперети відбувся ювілейний концерт Народного художнього колективу дитячого ансамблю пісні і танцю “Світанок” “Одне у нас коріння, один у нас поріг”. Учасники заходу вшанували пам’ять героїв Небесної Сотні та героїв, які загинули під час антитерористичної операції.
Крім того, 19 листопада 2014 року о 16:00, в переддень Дня Гідності та Свободи, в Українському колежі імені В.О. Сухомлинського відбувся круглий стіл лідерів учнівського самоврядування міста Києва “Революція Гідності: точка відліку” у рамках військово-патріотичного проекту учнівської молоді столиці “Нам Україна вище над усе!”.
Зазначимо, що до Київської міської державної адміністрації надійшла заявка від “Самооборони Майдану” про проведення 21 листопада мітингу “Маршу гідності” за участю 3 тисяч осіб. Організатор акції - екс-секретар РНБО Андрій Парубій.
Зазначимо, що на відзначення Дня гідності і свободи, який відбудеться 21 листопада, Міністерство культури України виділило понад 400 тисяч гривень. Про це під час брифінгу повідомив міністр культури України Євген Нищук.
“Ми, зі свого боку, виділили понад 400 тисяч гривень. Ці гроші підуть на організацію фотовиставок, на технічне забезпечення. Може, будуть ще й інші джерела фінансування”, — сказав Є.Нищук.
Він також наголосив, що у пам’ятний день річниці Революції Гідності не було політичних підтекстів. “Хотілося б, щоб у цей вечір було менше спічів. Перетворювати це у віче не потрібно. Дуже хотілося б відчути ту емоцію, яку щодня відчував під час подій на Майдані”, — резюмував міністр.
Довідка УНН: Революція гідності - національно-патріотичні, протестні акції в Україні, передусім, проти корупції, свавілля правоохоронних органів та сил спецпризначення, а також на підтримку європейського вектора зовнішньої політики України.
Протести розпочалися 21 листопада 2013 року як реакція на рішення Кабінету Міністрів України про призупинення процесу підготування до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом і значно поширилися після силового розгону демонстрації в Києві вночі 30 листопада. В результаті протести привели до зміни влади в країні.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"