ban2

Україна виконала всі технічні завдання, щоб отримати безвізовий режим з ЄС, - Порошенко

Україна виконала всі технічні завдання, і лишилося лише ухвалити політичне рішення, яке відкриє українцям можливість подорожувати до ЄС без віз
Про це президент України заявив під час зустрічі зі спікером Сейму Латвійської Республіки Інарою Мурніеце, передає Еспресо.TV із посиланням на офіційний сайт глави держави.

Сторони обговорили найближчий саміт Східного партнерства, який пройде в Ризі в травні поточного року і на якому очікується ухвалення рішення про безвізовий режим ЄС для України. Президент наголосив, що Україна виконала всі технічні завдання, і лишилося лише прийняти політичне рішення, яке відкриє українцям можливість подорожувати до ЄС без віз.

"Попри війну, попри складні умови, Україна виконала усі свої зобов’язання і розраховує на підтримку. Запровадження безвізового режиму для України стало б добрим прикладом для інших країн-членів Східного партнерства", – сказав Петро Порошенко.

Президент також подякував Латвії за сильну солідарну позицію на підтримку України і поінформував Інару Мурніеце про результати перемовин у Мінську.

"Попри те, що вдалося досягнути припинення вогню та відведення важкого озброєння, існує небезпека ескалації конфлікту", – наголосив Петро Порошенко.

Президент відзначив важливість спільних зусиль України та країн Європейського Союзу задля спонукання Росії до виконання своїх задекларованих зобов’язань, включно із звільненням усіх заручників та затриманих. Глава держави знову наголосив на необхідності звільнення Надії Савченко, яка утримується у російській в’язниці.

Спікер Латвії особливо відзначила, що її країна не збирається переглядати свою позицію в рамках політики ЄС щодо Росії. Вона запевнила президента в солідарності і єдності Латвії з Україною.

"Те, що стосується України, – стосується Латвії", – наголосила латвійський спікер.

Інара Мурніеце відзначила, що Латвія завжди підтримувала Україну. Особливо зараз в латвійському суспільстві спостерігається велика громадська активність щодо різних гуманітарних ініціатив підтримки України. Так, зокрема силами неурядових організацій та волонтерів Латвії 6 липня цього року запланований благодійний концерт в курортному містечку Юрмалі для українських дітей, евакуйованих із зони АТО.

Латвійська сторона запропонувала допомогу у впровадженні реформ та висловила готовність поділитися своїм реформаторським досвідом.

В зустрічі також взяла участь уповноважений президента з питань мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко, яка детально обговорила зі спікером Сейму програму гуманітарної взаємодії між двома країнами.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"