ban2

Художник створив машину, яка малює музику

Київський художник Костянтин Копосов малює фарбою музичні твори

Костянтин Копосов створює картини незвичним чином. Серія робіт, об’єднаних під назвою "Музика без звуку", створена за допомогою спеціального станка для техно-живопису, пише Газета.ua.

"Принцип роботи - імпульсний, - пояснює автор. - Імпульси створюють музичні звукові хвилі. Вмикається музичний супровід на високих, низьких і середніх частотах. Реагуючи на ці частоти, які в кожній мелодії свої, машина по-різному капає фарбу на полотно. Оскільки полотно крутиться по колу, створюється унікальний малюнок у формі кола. Музичнописна машина схожа на вітряк. В неї вмонтовані колонки, які дають звуковий імпульс. Фарба потрапляє у 4 лопаті, які скапують її на полотно. Полотно під ними крутиться по колу", - розповів художник.

Цей прилад митець створював протягом кількох місяців.

"На одних малюнках фарба розтікається, на інших лягає довгими мазками по колу, на інших - крапочками. У кожному малюнку можна простежити свій ритм", - пояснив Копосов.

Фарбу Костянтин обирає під кожен твір на свій смак. Він посередник у процесі творення: фарба і розмір полотна - його вибір. А головну роль у створенні своїх полотен винахідник віддав авторам музики і машині.

На виставці у кольорі можна побачити "Щедрик" Миколи Леонтовича, твори Елвіса Преслі, Карлоса Сантани, Адріано Челентано, The Rolling Stones, Pink Floyd, The Doors, Deep Purple та інші. Картини виставлені в столичній 8bit Gallery.

На фото у кольорі твір Elvis Presley Tutti Frutti.

 

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"