ban2

Дві українські стрічки стали переможцями Міжнародного фестивалю Docudays

Фестиваль документального кіно про права людини визначив найкращі фільмі

Вчора, 26 березня, відбулася церемонія нагородження переможців 12-го Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на сайт фестивалю.

Фільми змагались за нагороди у трьох конкурсах – DOCU/ЖИТТЯ, DOCU/ПРАВО, DOCU/КОРОТКО, а також за спеціальний Приз від студентського журі. Традиційно свого фаворита премією імені Андрія Матросова відзначила команда фестивалю та глядачі фестивалю.

Головний приз у конкурсі DOCU/ЖИТТЯ здобула російська стрічка "Разом" (режисер Дєніс Шабаєв). Як зазначається на сайті, перемогу присудили "за новаторство, здатність надихати й глибоку роботу з героями".

Почесним дипломом відзначили польський фільм "Глибокі почуття" Яна Матушинського.

У конкурсі DOCU/ПРАВО головний приз також отримала стрічка російського режисера Бєати Бубєнєц "Божа воля". Почесним дипломом нагородили південноафриканський фільм "Убивство шахтарів" Регада Десаі.

Серед інших переможців, з повним списком яких можна ознайомитися на сайті, є українські стрічки. Так, Почесний диплом героя документальної стрічки отримала картина "Медик іде останньою" режисера Світлани Шимко (Угорщина, Україна).

"За переможний дух свободи" український фільм "Скрізь Майдан" Катерини Горностай отримав Приз імені Андрія Матросова від організаторів Docudays UA.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"