ban2

У Харкові вимушеним переселенцям організували масштабний ярмарок вакансій



Активісти міста запропонували вакансії для людей, які переїхали з Криму та Донбасу
Про це повідомляє Радіо Свобода, передає Еспресо.TV
Ярмарок ініціювали члени харківського Автомайдану.
До заходу долучилися обласний центр зайнятості, а також понад 20 державних і приватних підприємств, які пропонують переселенцям різні можливості з працевлаштування.
На ярмарку вакансій свої пропозиції представили підприємства, що входять до "Укроборонпрому", зокрема – завод імені Малишева, бронетанковий, завод спеціальних машин тощо.
"Люди, які переїхали до Харкова, шукають роботу з зарплатнею, яка дозволила б їм винаймати житло", - розповів голова правління громадської організації "Автомайдан Харків" Михайло Долгопол.
На ярмарці переселенцям пропонували переважно робітничі спеціальності з зарплатами від 2 до 4 тисяч.
"Серед переселенців є така думка, що харківські роботодавці навмисно занижують зарплату, коли бачать, що вони з Донбасу. Вони не можуть повірити, що у нас такі зарплати були завжди. Дуже велика кількість людей має шахтарські спеціальності, це – висококваліфіковані професії з високими зарплатами", – розповіла волонтер організації "Станція Харків" Катерина Стреченко.
За інформацією Харківського обласного центру зайнятості, з 2 жовтня до них звернулося 3039 вимушених переселенців, з них 715 осіб уже працевлаштували.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"