ban2

Для "туристів" з Росії бойовики влаштовують екстрім-тури в зоні АТО за $1000

В Україні та Росії з недавніх пір з'явилася нова «розвага» - екстрім-тури на кілька днів у зону АТО

Охочих вивозять в міста на лінії фронту, де вони можуть пожити в умовах війни. При цьому, за даними СБУ, багато «гарячих голів» з РФ приїжджають групами по 7-8 чоловік, їдуть разом з російськими волонтерами, які допомагають "ДНР" і "ЛНР": їхні авто не оглядають на блокпостах бойовиків і пропускають без зволікань, передає Еспресо.TV з посиланням на «Сегодня»

Ціна за 3-4 дні такої поїздки стартує від $1000.

Як розповіли в СБУ, росіян, охочих відвідати зону АТО, постріляти з бойової зброї, поспілкуватися з сепаратистами, зробити відео - та фотозйомку виводять безпосередньо на одного з ватажків терористів по кличці Гіві.

«Він виставляє свої умови, і якщо вони домовляються, то проблем ніяких немає - групу зустрічають, екіпірують в амуніцію, видають зброю, шоломи з написом «Преса»: на випадок, якщо когось поранять або вб'ють, - будуть докази, що українські військові, незважаючи на перемир'я, розстрілюють російських журналістів. Групу супроводжують по всьому маршруту пересування і в місцях дислокації, годують, забезпечують нічліг і після всього повертають туди, звідки ця група прибула, тобто на ділянку кордону, що наші військові не контролюють, - розкриває схему полковник СБУ. - Під час поїздки «туристу» дають постріляти зі зброї. У цей момент його можуть знімати чи фотографувати. Жодні страхові поліси до уваги не беруться: люди розуміють, що можуть і не повернутися».

Інформацію підтверджують і в штабі АТО.

«Те, що туристів з російської сторони вистачає, - беззаперечний факт. Але ми їх не ловимо, відстежувати їх украй складно», - заявив спікер АТО Владислав Селезньов.

Але не всі «туристи» в АТО з Росії, охочих побувати на війні вистачає і в Україні. У Донецьку буквально на стовпах можна знайти оголошення, що пропонують такі екскурсії. Називається маршрут "По слідах української армії" - бажаючих везуть у звільнені міста і зони, де йдуть бойові дії. Ціна екскурсії - від 1 до 8 тис. грн, організатори видають повний комплект захисного обмундирування.

ДЖЕРЕЛО: Еспресо.ТВ

Схожі матеріали

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"