ban2

ТОП-7 найбільших перемог українських спортсменів у 2014 році

Рік, який добігає кінця, приніс українському спорту не лише розчарування, пов'язані з масовою зміною громадянства нашими атлетами, а й миті дійсно великих перемог

Цікаво, що три з семи найбільших, найяскравіших і найзначущіших перемог 2014-го року українські спортсмени здобули на... російській землі!

№ 1

Беззаперечним лідером нашого рейтингу, звісно, є олімпійські чемпіонки з біатлонної естафети, які на Іграх у Сочі-2014 здобули "золото". Для цього постаралися Юлія Джима, Валентина та Віта Семеренко, а також Олена Підгрушна. І як ви думаєте, кого випередили наші дівчата? Правильно, своїх російських колег, яким дісталося "срібло". Дуже "чемно" і дійсно "гостинно" поводилися місцеві уболівальники, які бажали Олені Підгрушній, яка йшла на останньому етапі, впасти чи промахнутися на стрільбищі.


№ 2

Традицію утирати носа росіянам на їхній же території підтримала наша незмінна чемпіонка з фехтування на шаблі Ольга Харлан. На чемпіонаті світу в Казані українка у чвертьфіналі та півфіналі обіграла росіянок Софію Велику та Катериу Дьяченко відповідно і стала чемпіонкою світу. А потім гордо співала на всю Росію гімн України.


А по поверненню додому Харлан розповіла, як деякі росіяни, побачивши на спортивній куртці напис "Україна", підходили і запитували: "Що, приїхали нас підривати?"

№ 3

Не зганьбився в Москві і наш олімпійський чемпіон з веслування на каное Юрій Чебан. У столиці наших "люб'язних" сусідів одесит уперше в своїй кар'єрі став чемпіоном світу (на 200 м), втерши носа у фіналі росіянину, який програв українцеві соту секунди!


№ 4


Історичне для України "золото" чемпіонату світу з академічного веслування українські спортсмени у складі екіпажу четвірки парної вибороли в Амстердамі. Причому Артем Морозов, Олександр Надтока, Дмитро Михай та Іван Довгодько встановили новий рекорд для свого класу човнів - 5.32,26.


№ 5

На чемпіонаті світу з боротьби у Ташкенті Юлії Ткач (вагова категорія до 63 кг) довела, що українці та українки - сильні і духом, і фізично. Юля, дівоче прізвище якої Остапчук, перемогла всіх суперниць, піднявши синьо-жовтий прапор вище за всі інші. "Я щаслива, що стала чемпіонкою світу будучи українкою і прославила свою Батьківщину. Я люблю її за те, що тут народилася, ношу форму збірної України, а під серцем у мене - герб України. Синьо-жовтий прапор, гімн – це дуже приємно, драйвово, класно – ці емоції передати просто неможливо!", - розповідала Еспресо.TV щаслива чемпіонка.

№ 6


Чемпіонську українську крапку цього сезону на чемпіонатах світу поставив гімнаст Олег Верняєв, який був просто неперевершений у китайському Наньніні у вправах на брусах - 16,125 бала. Ця нагорода згладила розчарування Олега після виступу в абсолютній першості, де він втратив віце-чемпіонський титул в останньому виді змагань - вільних вправах, які не має змоги відпрацьовувати в Україні. Ну не може жоден з міністрів перейти від обіцянок до справ і купити сучасний килим за 40 тис. євро.


№ 7

Неабияким досягненням українців на міжнародній арені став чемпіонський пояс за версією WBO боксера Василя Ломаченка (напівлегка вага - до 57,2 кг). Здобув він його в третьому своєму поєдинку серед професіоналів. Наш дворазовий олімпійський чемпіон переміг американця Геррі Рассела-молодшого за очками - 114 - 114, 116 - 112, 116 - 112.

Джерело: Еспресо.ТВ

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"