ban2

ПОЗИТИВ ТИЖНЯ. ДОСЯГНЕННЯ УКРАЇНЦІВ: ЩО ЗМІНИЛОСЯ НА КРАЩЕ . Випуск 5

1

Україна та українці, безперечно, змінилися на краще. На політичній арені з’являється нове покоління українців, які сповідують європейські цінності й розуміють, що феодально-олігархічний режим, наявний у державі, є абсурдом, нонсенсом для європейської країни, в якій назрівають невблаганні зміни. Навіть якщо наші здобутки не є ще відверто позитивними, вони роблять нас кращими і сильнішими. Вони роблять націю неповторною.

Черговий дайджест позитивних новин до Вашої уваги

Золотовалютні резерви України перевищили $14 млрд

2Зростання за місяць становило майже 100 млн доларів.
Міжнародні резерви України на 1 серпня становили 14,082 млрд доларів у еквіваленті. Обсяг резервів зростає четвертий місяць поспіль, але протягом липня приріст був незначним - на 94 млн доларів.

За останні 12 місяців резерви зросли на 35,7%, повідомляє НБУ.
Збільшення резервів у липні відбулося насамперед завдяки купівлі Нацбанком іноземної валюти для згладжування надмірних коливань на міжбанківському валютному ринку і поповнення резервів. Чиста купівля валюти Національним банком протягом місяця становила 257,8 млн доларів. Аукціонів з продажу валюти НБУ в липні не проводив.

Також нарощуванню резервів сприяло надходження 98 млн доларів на користь уряду від розміщення валютних ОВДП....
Детельніше тут 

Українські банки отримали прибуток вперше за 13 місяців

3

32 банки в травні отримали збитки на загальну суму 1,3 млрд грн, 74 банки - прибуток на загальну суму 3,4 млрд грн.

Банки, які працють в Україні, без урахування неплатоспроможних банків, за підсумками травня 2016 року отримали прибуток на загальну суму 2,1 млрд грн, при цьому позитивний результат за місяць зафіксовано вперше за останні 13 місяців.

Як повідомляється на сайті НБУ, в тому числі 32 банки в травні отримали збитки на загальну суму 1,3 млрд грн, 74 банки - прибуток на загальну суму 3,4 млрд грн. Головним чинником формування прибутку Нацбанк назвав суттєве скорочення обсягів відрахувань до резервів при одночасному зростанні відсоткових доходів за кредитами, наданими фізичним особам, більш ніж удвічі....                                                                  Детальніше читайте тут 

КSG Bank направить 100 млн гривень на фінансування малого і середнього бізнесу

4Пріоритетними секторами фінансування є енергозбереження, торгівля, АПК, імпорт/експорт

У рамках програми фінансування МСБ КSG BANK  до кінця 2016 року профінансує проекти клієнтів у сегменті малого і середнього бізнесу на 100 млн грн. Мета проекту - формування постійних процентних доходів у балансі банку, повідомляє РБК-Україна з посиланням на голову Наглядової ради КSG BANK Олега Блозовського.

Як повідомляється, планується такий розподіл загальної суми фінансування (100 млн грн) в розрізі послуг: факторинг (40 млн грн), овердрафт (до 30 млн грн), овердрафт під зарплатні проекти (до 20 млн грн), інші проекти (до 10 млн грн).

"Малий і середній бізнес, як і раніше, є найважливішим стратегічним пріоритетом нашого банку, - каже Олег Блозовський, - Нам дуже боляче споглядати, що держава, на жаль, не робить дієвих ефективних кроків для розвитку цього сектору економіки. І це при тому, що, судячи з заявок наших клієнтів, цікавих проектів, здатних стимулювати економічне піднесення країни, у секторі МСБ аж ніяк не мало. Ми не маємо обмежень за галузевим принципом. Ми готові кредитувати перспективні, надійні і досить маржинальні (прибуткові) проекти у будь-якій сфері економіки"....
Детальніше тут 

"Нафтогаз" отримав 20 млрд гривень прибутку в першому півріччі

5Компанія сплатить 60 млрд гривень податків, заявив прем'єр.
"Нафтогаз" за підсумками першого півріччя 2016 року вийде на прибуток понад 20 млрд грн, заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман із посиланням на надану "Нафтогазом" попередню фінансову звітність.

"Нафтогаз", компанія, яка впродовж багатьох років була такою собі «чорною дірою» і через яку колосальні кошти з державного бюджету вимивалися в приватні кишені, стає тепер, навпаки, донором бюджету.

Якщо протягом багатьох років до цього «Нафтогаз» стабільно отримував компенсацію з державного бюджету, яка в останні роки перевищувала вже 100 млрд грн, то в цьому році навпаки - він починає серйозно поповнювати бюджет. У 2016 році «Нафтогаз» уперше з 2006 року взагалі не отримує підтримки від держави у вигляді компенсації різниці в цінах і тарифах на тепло. Вже за підсумками першого півріччя «Нафтогаз» вийде на прибуток понад 20 млрд грн. Його основу становитиме прибуток від транзиту газу, який раніше повністю «з'їдався» через занижену вартість газу", - написав він у фейсбуці.
67         Детальніше тут  і тут

Україна експортувала 18 тисяч тонн меду

8

Україна в 2016 році експортувала 18,3 тис. тонн меду, зокрема, до Німеччини, США, Польщі - а загалом на 35,3 млн. дол.
Про це повідомляє Державна фіскальна служба України.

Найбільшою країною-імпортером українського меду протягом цього періоду стала Німеччина - 14,9 млн. дол., що становить 42,16% загального обсягу. На другому місці США - 6,3 млн. дол., що складає 17,8%, на третьому - Польща - 5,7 млн., або 16,26% загального обсягу....
Детальніше тут 

Ukrlandfarming Олега Бахматюка розширює експортні ринки яєчної продукції

9Агрохолдинг "Авангард", який входить до групи компаній Ukrlandfarming Олега Бахматюка, в 2015 році експортував до країн Південно-Східної Азії майже 2 тис. Тонн яєчних продуктів і має намір вийти на нові ринки на чотир

ьох континентах. ...
... експорт з України в Південно-Східну Азію курячих яєць без шкаралупи та яєчних жовтків продовжує зростати. Лідерство в цьому сегменті ринку належить продукції агрохолдингу "Авангард".
... Завод компанії з переробки яєць "Імперово Фудз" є одним з найбільш технологічно розвинених в Європі, уточнює видання. Після модернізації його потужності збільшені з 3 млн. До 6 млн. Яєць переробки на добу.

Також зазначається, що обсяги експорту яєчних продуктів агрохолдингу в Таїланд в останні місяці зросли в два рази. У експортної стратегії "Авангарду" трикутник країн Індонезія-Малайзія-Сінгапур посідає одне з пріоритетних місць.

... Експансію своєї продукції агрохолдинг "Авангард" планує розширити ще на кілька країн на чотирьох континентах. Сьогодні в компанії очікують дозволів на експорт яєчного порошку в Коста-Ріку, Китай, Сінгапур, Мексику, Нову Зеландію, Австралію і країни Африки.

Як повідомлялося, холдинг Ukrlandfarming Олега Бахматюка увійшов до першої п'ятірки українських експортерів зерна за підсумками 2015-16 маркетингового року. Обсяг експорту зерна UkrLandFarming в 2015-2016 маркетинговому році зріс до 1,7 мільйона тонн, що на 300 тисяч більше торішнього показника ...
Детальніше тут 

Україна зможе повністю замістити російське ядерне паливо - Енергоатом

10Україна може у разі необхідності повністю замістити російське ядерне паливо на всіх 13-ти енергоблоках з реакторами ВВЕР-1000 альтернативними джерелами постачання.

Про це заявив президент НАЕК «Енергоатом» Юрій Недашковський, виступаючи на зустрічі Євразійського центру Атлантичної ради в США, пише прес-служба компанії  .
«Сьогодні Україна має гарантовану можливість збільшення...
Детальніше тут 

Завдяки ProZorro заощадили 2,9 млрд гривень бюджетних коштів

11...Завдяки системі електронних закупівель ProZorro вдалося зекономити 2,9 млрд гривень бюджетних коштів. Про це повідомив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов в ефірі "5 каналу".

При цьому він зазначив, що пріоритетним для творців системи є не сама по собі економія, а створення умов для конкуренції між учасниками.

"Економія для нас не є пріоритет номер один, економія - це наслідок того, що ми збільшуємо прозорість закупівель, ми залучаємо більше постачальників і, відповідно, ці постачальники більше конкурують між собою, ціни падають, якість збільшується - це класика економічної теорії", - зазначив заступник міністра.

...."Наразі ми майже досягли 2,9 мільярди гривень економії, що нас дуже тішить. Але ще більше тішить, що до системи приєдналося майже 8 тисяч замовників з боку держави - це більш ніж 90% всіх закупівель, які є в державних органах, і до системи вже приєдналося 25 тис. постачальників", – відзначив він.
Детальніше тут 

Морпорт «Южний» лідирує за обсягами експорту зернових

12У липні 2016 року українські порти перевалили 10,9 млн т вантажів, з них відвантажили на експорт 7,9 млн т, а частка зернових в експорті становила 36% або 2,727 млн т.

За підсумками першого місяця 2016/17 МР з експорту зернових серед портів лідирує МП «Южний», з терміналів якого було відвантажено 24% або 647,59 тис. т зерна.

Через Миколаївський морський порт експортували 568,53 тис. т (22%) зернових вантажів, з Іллічівського морського порту — 587,10 тис. т (21%), Одеського морського порту — 507,35 тис. т (19%). СМП «Октябрьск» (139,36 тис. т), Бердянський (104,95 тис. т), Херсонський (87,64 тис. т), і Маріупольський порт (80,59 тис. т) в сумі забезпечили ще 14% експортної перевалки зернових .

На базі потужностей морського порту «Усть-Дунайськ» відвантажено 3 тис. т зерна, ще 1 тис. т — з Ренійського порту....
Детальніше тут  

Укрзалізниця від вересня запустить щоденний потяг Київ-Ізмаїл

13

Від 23 вересня Укрзалізниця запускає щоденний потяг сполученням Київ-Ізмаїл.
Про це повідомляється на сайті УЗ.
Поїзд відправлятиметься зі станції Київ-Пасажирський о 17:06 і прибуватиме в Ізмаїл на наступний ранок о 09:50. Зворотне відправлення з Ізмаїла - о 17:06, а прибуття до Києва - на наступний день в 9:54.
Детальніше тут 

У вересні на Тернопільщині запрацює новий потужний завод

14

У вересні в тернопільському райцентрі Чортків запрацює завод ТОВ «СЕ Борднетце-Україна» із іноземними інвестиціями. Наразі тут на завершальному етапі будівельно-ремонтні роботи, повідомляє Місто.
При повній потужності заводу тут отримають роботу 1.5-2тис. чоловік. Зараз триває набір та навчання персоналу.
Детальніше тут 

Артемсіль перевиконала місячний план на 40%

15За 7 місяців 2016 року чистий прибуток Артемсіль склав 47,2 млн грн
Державне солевидобувне підприємство Артемсіль в липні 2016 року перевиконало план з видобутку солі на 41,2% і запрацювало 27,3 млн грн. чистого прибутку.
Про це повідомляє мінагрополітики.

За липень Артемсіль добув і переробив 172,2 тис. тонн солі. Це на 50,8 тис. тонн більше ніж за аналогічний період в 2015 році. Підприємство надало додатково майже 200 тимчасових робочих місць для виконання планових завдань.
Чистий прибуток Артемсіль за 7 місяців 2016 року склав 47,2 млн грн. А це на 4,8 млн грн більше ніж за січень-липень 2015 року.
Детальніше тут 

Українці стали частіше літати

16                         Завантаження українських аеропортів і авіакомпаній зростає

За перші сім місяців 2016 року українські авіакомпанії перевезли 4,2 млн осіб, що на 23% більше, ніж минулого року, повідомляє Державна авіаційна служба України.
Аеропорти України за цей період наростили пасажиропотік на 15%.

Таке зростання пов'язане з розвитком міжнародних трансферних перевезень авіакомпанією МАУ і збільшення чартерної програми в Туреччину, вважає експерт у сфері авіаринку Сергій Хижняк. За даними консалтингової компанії FriendlyAviaSupport, весь чартерний ринок України в першому півріччі склав 860 тис. пасажирів, 70% з яких становили чартери в Туреччину
Детальніше тут 

Топовые фармпредприятия Украины ежегодно пополняют госбюджет на 200 млн долларов

17Ведущие производственные предприятия фармацевтической отрасли Украины ежегодно дают государственному бюджету более 200 млн долларов в год.

Об этом сообщил директор по управлению персоналом корпорации «Юрия-Фарм» Игорь Найда во время пресс-конференции, передает корреспондент ГолосUA.

«Украинские фармпроизводители, в частности, 12 ведущих фармацевтических предприятий страны, обеспечивают приток валюты в госбюджет Украины более чем в 200 млн долларов в год. И эту сумму возможно увеличить в десятки раз, но для этого Правительству необходимо
Детальніше тут 

Хто у світі активніше всьогоспоживає українську кукурудзу 

18                     Наши экспортеры активнее всего работают с Китаем, Египтом и Испанией

Наибольшим экспортером кукурузы в первом полугодии 2016 г. стала компания Юнигрейн, доля которой в зарубежных поставках составляет 12%. На втором месте находится госоператор — Государственная продовольственно-зерновая корпорация Украины (10%), а на третьем — компания Нибулон (6%).

Об этом говорится в исследовании компанией Alliance Capital Management .
Рейтинг крупнейших экспортеров кукурузы в первом полугодии 2016 г. выглядит так (в натуральном выражении):....
Детальніше тут 

«Турбоатом» своєчасно переорієнтувався на внутрішній ринок

19                   Про це повідомив під час інтерв’ю генеральний директор ПАТ Віктор Суботін.

«Ми, безумовно, розуміли всю ситуацію, яка буде складатися в державних взаєминах, і готувалися до заміни російського ринку. Думаю, що вчасно підготувалися. Перше, що ми зробили, це проаналізували внутрішній ринок. Він був і залишається для нас основним і ключовим. Ми проаналізували, що на Україні на теплових станціях 42 блоки турбін в 300 мегават — наші, харківські, та 43 блоки турбін в 200 мегават — російські. Ми ще п’ять років тому прийняли рішення повністю забезпечити поставку турбін в 200 мегават і модернізувати російські блоки власними технічними рішеннями, фактично створили нову турбіну в 200 мегават. На фундаменти старі, від російських блоків. Уже понад десять таких турбін працює в Україні, і фактично цей ринок ми забрали під себе. І не тільки в Україні. ...
Детальніше тут 

Перший тест 4G в Україні: чи буде продовження

20Принадлежащий Игорю Литовченко беспроводный телеком-оператор "Интеллектуальные коммуникации" (ТМ Giraffe) планирует стать первым в Украине национальным мобильным оператором в стандарте 4G.

Для этого компания подала в НКРСИ (Национальная комиссия, осуществляющая госрегулирование в сфере связи и информатизации, ЭП) заявку на получение 4G лицензии. Также накануне оператор показал в Киеве возможности связи четвертого поколения...
Детальніше тут 

Остаточне рішення щодо Юзівської площі - за урядом

21

Переможець конкурсу на розробку сланцевого газу на Юзівській площі стане учасником проекту лише після того, як на це дасть дозвіл уряд. Про це заявив голова правління НАК "Надра України" Ярослав Климович.

"Відповідно до умов конкурсу та УРП (угода про розподіл продукції. - Ред.), ми відібрали технічно кращу пропозицію, що надійшла від інвесторів. Далі процедурно інвестори звертаються до уряду, до держави з тим, щоб отримати згоду. І у держави є 90 днів для того, щоб максимально дослідити ситуацію, вивчити усі пропозиції інвестора і ухвалити рішення", - заявив пан Климович.

Наприкінці липня стало відомо, що переможцем конкурсу із залучення інвестора для розробки на Юзівській площі (Донецька і Харківська області) стала зареєстрована у Нідерландах компанія Yuzgaz BV, засновником якої є фонд Emerstone Energy, що входить до Emerstone Capital Partners.

Наприкінці липня стало відомо, що переможцем конкурсу із залучення інвестора для розробки на Юзівській площі (Донецька і Харківська області) стала зареєстрована у Нідерландах компанія Yuzgaz BV, засновником якої є фонд Emerstone Energy, що входить до Emerstone Capital Partners.
Детальніше тут 

Уряд створює "точку входу" для інвестицій

22Кабінет міністрів ухвалив рішення про створення окремої структури, що опікуватиметься залученням та супроводженням інвестицій.

Представляючи концепцію офісу із залучення інвестицій, прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що "це не має бути ще одна інституція, яка буде займатися невідомо чим".

"Ми маємо створити "точку входу" для інвестицій, - заявив пан Гройсман. - Ми повинні прийти за тими, хто хоче інвестувати і допомогти їм інвестувати. Маємо забезпечити "під ключ" виконання усіх завдань, пов'язаних із бюрократичними процесами і бюрократичними процедурами. І врешті, забезпечити те, щоб кожний бізнес став успішним".
Детальніше тут 

Рік без позик МВФ: некомфортно, але не критично

234 серпня виповнюється рівно рік відтоді, як Київ отримав останню порцію кредиту від МВФ. Впродовж цього року українська влада і представники МВФ неодноразово заявляли, що виділення наступного траншу майже узгоджено і відбудеться "найближчим часом", а також що сторонам залишилося вирішити лише "технічні питання".... 

....Фінансове оздоровлення, яке відбулося за цей час, а також реструктуризація більшої частини зовнішніх боргів дозволяє Україні в принципі обходитися без позик, - каже Володимир Дубровський: Те, що ми не отримуємо гроші МВФ, не є катастрофою, це зовсім не та ситуація, яку ми мали навесні 2014 року, чи навесні 2015 року, але якби ми його отримали, ситуація була б кращою... 

"На щастя, покращилася загальна економічна ситуація. І, крім оздоровлення державних фінансів, ми ще маємо підвищення цін на традиційні продукти українського експорту. Це дозволило зібрати більше валютних надходжень. Відтак, Національний банк навіть майже на мільярд доларів викупив на ринку суму, приблизно співставну з тією, яку Україна могла б отримати від МВФ".
Детальніше тут 

Для українців знизили тарифи на "комуналку": кому пощастило більше і чому

Експерти впевнені, щоб платити за енергоресурси менше, уряду необхідно монетизувати субсидії, а постачальникам послуг вкладати гроші в реконструкцію....

25                Детальніше тут

В Україні активно їдуть китайці

Більшість студентів з Піднебесної все ж повертаються на батьківщину
Китай не тільки купує українську продукцію сільського господарства, а й зміцнює свою економічну присутність в Україні. Крім того, Китай прагне створити в Україні плацдарм для подальшого просування своїх товарів до Європи.

26Останні роки чисельність мігрантів в Україну з КНР зростає. У період з 2006 по 2012 рр. кількість легальних мігрантів з Китаю виросла на 21,6% (з 15,45 тис. до 19,72 тис. осіб). Тенденція зберігається.
Зацікавленість китайських громадян в Україні зростає як на економічному, так і на соціально-культурному рівні, про що свідчить мета приїзду мігрантів.

Головною метою візиту громадян КНР в Україну є службова і дипломатична діяльність (40%), і навчання (33%)....
Детальніше тут 

Сталеві птиці армії: у мережі показали відео навчань українських ВПС 

У мережі показали відео, присвячене навчання Повітряних сил Збройних сил України "Небесний щит-2016". Ролик опублікував Генеральний штаб ЗСУ в Facebook.
Екіпажі літаків відпрацьовували практичні дії під час посадки вурізних умовах.

Детальніше тут 

Безумовно, що ці позитивні новини, це краплинка у морі, але шунуймось, кохаймось і мислимо позитивно, змінюємось самі і змінюємо нашу Україну накраще!!! Тримаймось разом і в нас все получиться!

 

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"