ban2

Україна збільшить запаси газу ще на 2,5 мільярда кубів, - Демчишин

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин сподівається, що до 20-х чисел жовтня Україні вдасться накопичити ще 2,5 мільярда кубометрів газу

Про це він заявив у середу під час спілкування із журналістами, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас 2 місяці залишається до опалювального сезону, до 20-х чисел жовтня у нас є ще 50 днів. З точки зору закачування газу, при сьогоднішньому темпі по 50 мільйонів кубометрів у день, 2,5 мільярда ми можемо закачати навіть без російського газу", - сказав Демчишин.

Він зазначив, що 2,5 мільярда кубометрів до наявних сьогодні у сховищах 14,2 мільярда - це майже 17 мільярдів кубометрів. При цьому, наголосив міністр, минулий рік "ми проходили з меншими обсягами".

За словами міністра, при максимальних навантаженнях треба буде забезпечувати споживання 300 мільйонів кубометрів на день. Частину потреб буде покривати газ, піднятий зі сховищ, частину газу ми отримуватимемо за реверсним напрямком.

"Не вистачає ще десь 60-70 мільйонів, які треба буде докачувати з Росії", - підсумував Демчишин.

Нагадаємо, голова підкомітету з питань сталого розвитку, стратегії та інвестицій комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Наталія Кацер-Бучковська заявила, що для опалювального сезону Україні не вистачає до 11 млн тонн вугілля.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"