ban2

Україна просить ЄС збільшити квоти для українських товарів

Україна закликала Європейський союз збільшити квоти для своєї продукції на тлі можливого ембарго Росії на українські товари у зв'язку з набранням чинності Угоди про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС

Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час зустрічі з прем'єр-міністром Литви Альгірдасом Буткявичюсом, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на УНІАН.

"Литва, як країна Євросоюзу, прекрасно розуміє, що для нас тепер важливо завоювання нових ринків, а європейський ринок для нас є ключовим. Ми будемо цінувати підтримку вашого уряду в питанні збільшення квот для української продукції, яка поставлятиметься на європейський ринок в рамках угоди про Зону вільної торгівлі", - сказав Яценюк.

Раніше він підкреслив, що Угода про ЗВТ з ЄС набуде чинності "у будь-якому випадку" з 1 січня 2016 року, навіть незважаючи на погрози Російської Федерації.

Нагадаємо, глава Мінекономрозвитку Росії Олексій Улюкаєв заявив, що у разі, якщо Москві не вдасться домовитися зі своїми партнерами про додаток до договору про зону вільної торгівлі Україна-ЄС, з 1 січня 2016 року почне діяти продовольче ембарго Росії щодо України.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"