ban2

Україна не купує в РФ вугілля, що було вкрадено із шахт Луганська — В.Демчишин

КИЇВ. 29 серпня. УНН. Україна нині отримує вугілля із зони АТО, з Росії і чекає надходження палива з ПАР. Про це міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин сказав журналістам у Димитрові Донецької області, УНН з посиланням на “Остров”.
"Марку "А" доводиться завозити. Ми завозимо на сьогодні десь 600 000 тонн із зони АТО. Вже на деякі станції завозиться вугілля з Росії, воно надходить сьогодні. Йдуть кораблі з ПАР“, — сказав В.Демчишин.
Він зазначив, що для того, щоб пройти зиму, потрібно підготувати склади і для цього є необхідний ресурс. Міністр так само уточнив, що з Росії іде вугілля з Кузбасу.
“У мене немає інформації про транзит (через Росію — ред.) вугілля з Луганської області. Луганське вугілля може йти безпосередньо (в Україні — ред.). Я не бачу проблем”, — сказав міністр.
“Що стосується вугілля марки „Д“, то з ним проблем немає. Ті станції, які можуть його спалювати працюють”, — запевнив міністр.
Нагадаємо, міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин Україна протягом останнього тижня завезла на свої склади більше 120 тис. тонн вугілля.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"