ban2

На Дорожній фонд має піти 75% акцизу на паливо

Після ухвалення закону про створення Дорожнього фонду, на його функціонування у 2017 році має бути виділено 75% надходжень від акцизного збору на паливо

Про це під час прес-конференції заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян, передає «РБК-Україна».

"Наразі маємо надходження до державного бюджету у вигляді акцизів порядку 30-38 мільярдів у рік. Ми не розраховуємо, що 100% від цих акцизів підуть у Дорожній фонд, ми претендуємо на 75% на цьому етапі і збільшення цього відсоткового співвідношення у наступні роки", - заявив Омелян.

За його словами, наразі надходження від акцизного збору йдуть на потреби соціально незахищених верств населення та інші гострі соціальні статті видатків державного бюджету.

"Сподіваємося, що з наступного року під час прийняття закону про Дорожній фонд ми зможемо переламати цю тенденцію", - додав міністр.

Омелян також зазначив, що окрім акцизного збору, Дорожній фонд має фінансуватися за рахунок надходжень до держбюджету за користування українськими автомагістралями іноземним транспортом, у першу чергу, ваговим. Також розглядається можливість поповнення фонду за рахунок штрафів від роботи Держслужби безпеки на транспорті під час зважування вагового транспорту.

 

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"