ban2

Єврокомісія намагається зберегти транзит газу через Україну "за будь-яку ціну" – Лавров

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров за підсумками переговорів з главою МЗС Сербії Івіцею Дачичем заявив, що Єврокомісія відстоює ідею будь-якою ціною зберегти транзит газу через Україну після 2019 року.

Про це повідомляє ТАСС.

"Штучна вимога про те, щоб за будь-яку ціну зберегти транзит через Україну після 2019 року, навіть ціною збитків для Росії і країн ЄС, є кричущим прикладом. Але саме цю позицію зараз Єврокомісія наполегливо відстоює на переговорах з нами", - сказав Лавров.

За його словами, енергодіалог Росії і Євросоюзу стає жертвою "ідеологізованих і політизованих підходів", які спрямовані на те, "щоб вигородити абсолютну нездатність українського керівництва виконати мінські домовленості".

Раніше повідомлялося, що міністр енергетики РФ Олександр Новак заявляв, що російська сторона отримала усні гарантії Єврокомісії, що Київ не буде поширювати стягнення за антимонопольним штрафом на російський газ, що транспортується споживачам Євросоюзу.

Після переговорів 9 грудня глава Нафтогазу України Андрій Коболєв заявив журналістам, що на тристоронніх переговорах з участю Єврокомісії не вдалося домовитися з Газпромом про укладення додаткової угоди до контракту на закупівлю газу, без якої така закупівля неможлива.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"