ban2

Forbes включив у Топ-30 IT-підприємців року українця

29-річний харків'янин Дмитро Запорожець, який є співзасновником стартапу GitLab, потрапив у знаменитий список журналу Forbes 30 Under 30 в категорії Enterprise Tech
Відповідний список оприлюднено на сайті Forbes.

В одному списку з українцем - засновники, менеджери, інженери, дослідники з таких компаній, як Slack, Linledin, ІBМ, Dropbox і SpaceX.

Видання складає список 30 Under 30 щороку, в нього входять провідні молоді інноватори і лідери у віці до 30 років. Лідерів обирали в 20 категоріях (наприклад, "технології", "мистецтво", "наука", "освіта", "маркетинг і реклама" тощо) по 30 осіб у кожній.

Цього року конкуренція була жорсткою: на 600 місць претендувало близько 15 тисяч номінантів, а це - майже 4% поріг входу. Таким чином, потрапити в список було важче, ніж вступити у "Гарвард" або "Стенфорд", зазначають його автори.

GitLab - це opensource-рішення для хостингу Git-репозиторіїв, багато в чому схоже на GitHub, але орієнтоване насамперед на бізнес. Дмитро - співзасновник і технічний директор стартапу. В минулому році команда GitLab брала участь у зимовій програмі легендарного інкубатора Y Combinator (сервіс був прибутковим ще до акселерації і прийшов у інкубатор за досвідом).

У минулому і позаминулому роках стартап піднімав декілька мільйонних раундів, останній - $20 млн - у вересні 2016 року. Загальний обсяг інвестицій - $25,6 млн. З березня 2015 року до сьогодні команда GitLab зросла з 9 до 140 співробітників. Клієнтами GitLab є понад 100 тисяч організацій і компаній, включно із NASA, CERN, Alibaba, SpaceX, O’Reilly, IBM, Expedia.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"