ban2

«Укртатнафта» готується переробляти азербайджанську нафту і випускати бензин стандарту Євро-5

«Укртатнафта» готується прийняти на переробку азербайджанську легку нафту – партія Azeri Light у кількості 80 тис. тонн вже прибула в Україну в останніх числах грудня 2016 року і буде поставлена для переробки на Кременчуцький НПЗ. В цілому ж планується, що загальний обсяг таких поставок на ПАТ «Укртатнафта» у 2017 році сягне 1, 3 мільйони тонн.

Реалізація цього проекту стала можливою завдяки домовленостям між президентами України та Азербайджану щодо відновлення поставок нафти на українські НПЗ. Постачальником нафтової сировини виступає державна нафтова компанія Азербайджану SOCAR. З жовтня минулого року SOCAR вже здійснює поставки іранського газового конденсату на ПАТ «Укртатнафта». Отже, у 2016 році завдяки реалізації загального проекту з диверсифікації постачання енергоресурсів «Укртатнафта» вже збільшила переробку на 11% , а у попередніх планах Компанії – збільшення переробки більше ніж на 41 %.

Загалом же завдяки реалізації вищезгаданого проекту не тільки збільшиться завантаження Кременчуцького нафтопереробного заводу, а й зростуть обсяги прокачування нафти по системі нафтопроводів ПАТ «Укртранснафта». А все це сприятиме зростанню вітчизняної економіки та збільшенню податкових надходжень до держбюджету. Також завдяки поставкам на Кременчуцький НПЗ нафтової сировини з низьким вмістом сірки і використанню сучасних технологій ПАТ «Укртатнафта» планує збільшити виробництво високоякісних нафтопродуктів та здійснити повний перехід на виробництво палива, що відповідає параметрам стандарту Євро-5. До речі, дизельне паливо Євро-5 від ПАТ «Укртатнафта» вже на ринку України. Тепер на черзі – виробництво бензинів, що відповідатимуть найвищим екологічним стандартам.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"