ban2

Нацбанк вирішив допомогти "Приватбанку" у війні з російськими ботами

Нацбанк спростовує паніку щодо банкрутства "Приватбанку", яку роздули в ЗМІ, провокуючи його клієнтів забирати гроші

Про це йдеться в повідомленні НБУ на офіційній сторінці у Facebook, передає Еспресо.TV.

Зокрема в регуляторі зазначають, що вони готові продовжити підтримку найбільшого в Україні Приватбанку рефінансуванням і вважає, що його клієнти не мають підстав для занепокоєння.

"Клієнти та партнери банку не мають підстав для занепокоєння у зв'язку з поширеною недостовірною інформацією про діяльність цієї фінансової установи ... ПриватБанк є стабільно працюючим системним банком з професійним менеджментом, виконує нормативи і вимоги регулятора", - йдеться в повідомленні.

За даними НБУ, ПриватБанк має затверджений план докапіталізації і підтримку з боку акціонерів.

При цьому ПриватБанк дотримується відповідних норм щодо безперебійного обслуговування клієнтів.

"Приватбанк є системно важливим для фінансової системи і найбільшим ощадним спеціалізованим банком, адже його ринкова частка за вкладами населення складає більше 26%. Враховуючи це, Нацбанк буде продовжувати при необхідності підтримувати це фінансова установа, в тому числі шляхом надання кредитів рефінансування", - підкреслюється в повідомленні.

НБУ також закликає ЗМІ та громадян не піддаватися на інформаційні провокації, сутність і походження яких вивчається відповідними органами.

Як зазначає Еспресо.TV за останні дні активізувалися інформаційні атаки на "Приватбанк". Зокрема розповсюджувалась інформація, що кошти "Привату" заморожені. Фінустанова спростувала цю інформацію.

Також газета "Вести" написала матеріал, що "НБУ перекрив рефінансуванням тільки третина відтоку депозитів".

Також російські боти розповсюджують в соцмережах і коментарях тези по типу, що "Приватбанк" банкрут, а в людей там всі гроші.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"