ban2

ДП "Артемсіль" збільшила обсяги експорту солі в ЄС

ДП "Артемсіль" за 4 місяці 2015 вдалося наростити обсяги експорту продукції в країни Європейського Союзу на 35%, в порівнянні з аналогічним періодом 2014 року.
Про це повідомляє "Агроперспектива".
Як зазначається, "Артемсіль" за 4 місяці 2015 року, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, збільшило відвантаження своєї продукції в країни ЄС на 35%.
Значно збільшилися поставки солі для промислової переробки в Угорщину (на 68%), Польщу (на 51%) і Латвію (на 19%).
Так, вперше отримана заявка на відвантаження понад 1 000 вагонів солоного мінералу для споживачів Угорщини.
Одним з найбільших споживачів продукції ДП "Артемсіль" на угорському ринку є хімічний завод BorsodChem.
Крім солі для промислової переробки європейські партнери почали проявляти активну зацікавленість у поставках більших обсягів фасованої харчової солі.
Варто відзначити, що збільшилася і частка ринку деяких країн СНД.
Так, Грузія стала закуповувати нашої продукції на 28% і Молдова на 39% більше, в порівнянні з аналогічним періодом 2014 року.
"Після закриття російського ринку для нашої харчової солі, ми стали проводити активний пошук нових споживачів. Нам вдалося оперативно відреагувати і укласти договори як зі старими, так і з новими партнерами на поставки нашої продукції. Робота по збільшенню частки європейського ринку буде проводитися й надалі", - зазначив в.о. генерального директора ДП "Артемсіль" Денис Фоменко.
Нагадаємо, що 26 січня 2015 року Росспоживнагляд заборонив ввезення харчової солі виробництва держпідприємства "Артемсіль" на територію РФ.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"