ban2

Німеччина надасть Україні 25 млн дол. США гуманітарної допомоги для потреб жителів Сходу

Німеччина надасть Україні 25 млн дол. США гуманітарної допомоги для потреб жителів Сходу
КИЇВ. 3 вересня. УНН. Сьогодні представники Посольства ФРН та Товариства міжнародної співпраці (GIZ) зустрілися із заступником Голови ДСНС України, керівником Міжвідомчого координаційного штабу Василем Стоєцьким та обговорили найдоцільніші шляхи використання анонсованої гуманітарної допомоги у розмірі 25 млн доларів. Про це УННповідомили у прес-службі ДСНС.
На початку зустрічі Василь Стоєцький повідомив присутнім, що з початком антитерористичної операції на Сході України, рятувальники опікуються питанням переміщення громадян з небезпечних територій та подальшого їх тимчасового проживання у різних регіонах України. Для соціального забезпечення внутрішньо переміщених осіб вже розроблено 6 стратегій допомоги людям зі Сходу країни, 4 з яких – сформовані за участі міжнародної спільноти. Проте для реалізації цих стратегій необхідно фінансування.
“Державна служба України з надзвичайних ситуацій спільно з Представництвом Організації Об’єднаних Націй в Україні відпрацювала 4 стратегії “Україна-ООН”, які стосуються допомоги у відновленні зруйнованих міст, адвокатської та технічної підтримки. П’ята стратегія стосується фінансової допомоги внутрішньо переміщеним особам, шоста – допомога людям, які перебувають в районі АТО. Наразі там проживає близько 3 млн. осіб і у разі їх переміщення необхідно буде розгорнути тимчасові наметові містечка для проживання людей. До того ж наразі ми вирішуємо питання щодо проживання людей в осінньо-зимовий період. Тому фінансова підтримка світової спільноти, зокрема й Німеччини, наразі є надзвичайно важливою".
Зі свого боку, представник відділу інфраструктури, невідкладної допомоги та відбудови Товариства міжнародної співпраці (GIZ) Норберт Шварцер зазначив, що сьогоднішня зустріч та подальша співпраця з ДСНС України допоможе представникам Федеративної Республіки Німеччина визначити, яким чином найбільш раціонально використати кошти аби максимально ефективно допомогти людям зі східних регіонів України.
“Ми повинні зрозуміти, які першочергові потреби необхідно вирішити для соціального захисту людей. Частину коштів ми плануємо виділити саме на забезпечення нормальних умов проживання людей в осінньо-зимовий період: обладнання приміщень опалювальними системами, будівництва містечок, пристосованих для проживання в холодну пору року. Тому, як тільки ми отримує перелік потреб, представництво Німеччини оперативно вирішуватиме питання щодо фінансової підтримки у їх вирішенні”, - зауважив Норберт Шварцер.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"