ban2

Брюссельського "пісяючого хлопчика" вдягнуть у костюм київського князя

24 серпня в День Незалежності України всесвітньовідомого пісяючого хлопчика в Брюсселі вдягнуть у костюм київського князя. Про це йдеться у повідомленні на міському сайті Брюсселя.

"24 серпня 2016 року з 9.00 до 18.00 "Манекен Піс" вдягне костюм київського князя (11 і 12 століть)" - йдеться у повідомленні.

Урочистості біля пам’ятки пройдуть об 11.00.

В повідомленні зазначається, що костюм для "пісяючого хлопчика" було надано посольством України з нагоди Дня Незалежності України.

Традиція одягання "Пісяючого хлопчика" в різні костюми налічує понад 300 років і бере початок від курфюрста Баварії Максиміліана Еммануїла II, який у 1698 році подарував перше вбрання для статуї. Далі традицію продовжив король Франції Людовик XV, передавши Брюсселю костюм із золотої парчі.

На сьогоднішній день скульптура вже має до 1 тисячі костюмів, наданих представниками різних народів. Мерія Брюсселя перевдягає скульптуру, підкреслюючи таким чином важливість тої чи іншої події.

Українці вперше долучилися до традиції в 2007 році, коли Європейська асоціація українців подарувала Брюсселю костюм українського козачка.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"