ban2

"Ув'язнення за мистецтво": Джонні Депп виступив за Сенцова

16

Правозахисники з Voice Project починають кампанію "Ув'язнення за мистецтво", в рамках якої відомі артисти намагаються привернути увагу до долі своїх колег
Про це повідомляє voiceproject.

Український кінорежисер засуджений в Росії до 20 років в колонії суворого режиму за створення "терористичного співтовариства" в Криму. Терактами слідство назвало два не дуже вдалих підпали - двері в офісі "Російської громади Криму" і підвіконня відділення "Єдиної Росіїї", в яких сам Сенцов участі не брав. Він відбуває покарання в Якутську. Росія відмовилася передавати засудженого режисера Україні, пославшись на його російське громадянство, яке за замовчуванням присвоювалося жителям Криму.

Співачка з турецького Джізре і музичний педагог, Нудем була заарештована в 2015 році і засуджена до 10,5 років тюремного ув'язнення за звинуваченням у пропаганді курдського сепаратизму.

Поет із Саудівської Аравії в листопаді 2015 року був засуджений до смертної кари за "віровідступництво".

Таїландський виконавець блюзу і кантрі, який виступав під сценічним псевдонімом Том Данді і брав участь в протестах опозиції, був заарештований в 2014 році за звинуваченням в образі монархії.

У 2012 році в'єтнамський співак отримав шість років в'язниці і два роки домашнього арешту за "антиурядову пропаганду".

Письменник і журналіст з подвійним шведсько-еритрейським громадянством з 2001 року знаходиться в ув'язненні без вироку суду.

17  18  19  20

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"