ban2

Польща підтримуватиме Україну, попри російські провокації – А.Дещиця

КИЇВ. 1 грудня. УНН. Польща підтримуватиме Україну рівно настільки, наскільки цього потребуватиме Україна. Антиукраїнські провокації, організовані у Польщі проросійськими середовищами, не матимуть впливу на польсько-українські стосунки. У цьому переконаний посол України в Польщі Андрій Дещиця, передає УНН з посиланням на Радіо Свобода.
А.Дещиця, зокрема, наголосив, що багато українців зараз виїжджають до Польщі у пошуках кращого життя.
“Зараз у Польщі є приблизно 15 тисяч студентів з України, які офіційно навчаються в польських вишах. Багато хто з них планує повернутися в Україну і застосувати там свої знання. Звісно, частина з них думає про те, щоб залишитися в Польщі, або ж здобувши польську освіту їхати далі на Захід. Я думаю, що не потрібно цього боятися, я переконаний у тому, що ці люди будуть важливим чинником руху України в європейську спільноту”, — сказав А.Дещиця.
Водночас, він зазначив, що польська сторона неохоче надає статус біженця українцям, які через бойові дії хочуть покинути батьківщину.
“Польська держава розглядає ці звернення, але статус біженця надає неохоче, тому що ці люди можуть перебувати у безпеці на території України. Мені важко сказати, скільки саме таких дозволів на отримання статусу біженця Польща видала українцям, але точно не більше, ніж декілька”, — зазначив А.Дещиця.
Попри все, посол переконаний, що у скрутні часи сусідня Польща не залишить Україну напризволяще. “Мої перші контакти на офіційному рівні все-таки дають підстави для оптимізму, я бачу готовність Польщі і на рівні президента, і на рівні уряду, маршалків Сейму і Сенату — я бачу готовність підтримати Україну настільки, наскільки Україні це буде потрібно. Польща свідома того, що стабільність України, її безпека — це гарантія стабільності і безпеки Польщі. У нас дуже добрі інтенсивні контакти на рівні президентів, я сподіваюся, що з формуванням українського уряду такі ж контакти будуть на рівні урядів, бо багато справ потрібно вирішувати саме на міжурядовому рівні”, — підсумував А.Дещиця.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"