ban2

Жителі Дебальцевого вирішили поїхати до Краматорська, аніж до окупованого Донецьку, - ОБСЄ

Евакуйовані жителі Дебальцевого Донецької області віддали перевагу виїхати з обстрілюваних міст на підконтрольну владі територію України, свідчать дані звіту Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ
Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна", передає Еспресо.TV.

В опублікованому в неділю звіті СММ за 6 лютого йдеться, що спостерігачі зафіксували близько 50 автобусів, які прибули з контрольованого самопроголошеною "Донецькою народною республікою" Донецька і контрольованого українською владою м. Краматорська, куди після виїзду з Дебальцевого вирушили зібрані на збірних пунктах жителі міста.

"Тим, хто хотів залишити місто, було надано вибір між двома пунктами. В автобусах, які були надані для від'їзду до "ДНР", було близько 40 людей, тоді як близько 766 осіб виїжджали на території, контрольовані українським урядом, згідно з даними, наданими в Спільному центрі з контролю та координації", - йдеться у звіті СММ.

Як повідомлялося, за даними ДСНС, у п'ятницю з Дебальцевого, поруч розташованих сіл Новогригорівка, Комуна і Красний пахар Артемівського району, смт Миронівське Дебальцевської міськради, а також з м. Авдіївки Донецької області було евакуйовано 753 людини, зокрема 81 дитину та 3 особи, які не могли пересуватися самостійно. Для вивезення людей було залучено 25 автобусів, два броньованих автомобілі "КрАЗ" і дві карети "швидкої допомоги".

За даними відомства, загалом із 28 січня до 6 лютого з Авдіївки, Дебальцевого і поруч розташованих населених пунктів було вивезено 3 876 осіб, з них 794 дитини і 78 осіб, які не могли самостійно пересуватися.

7 лютого, за даними штабу АТО, було евакуйовано 359 осіб, зокрема 41 дитину та двох осіб, які не можуть самостійно пересуватися. З м. Дебальцевого, сіл Новогригорівка і Комуна та смт Миронівське було вивезено 262 людини, з сусіднього смт Чорнухине Попаснянського району Луганської області виїхали 69 осіб, а з м. Авдіївки - 30 осіб.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"