ban2

У Великих Сорочинцях Полтавської області триває знаменитий Сорочинський ярмарок Цього року захід став масштабним соціальним проектом і проходить під гаслом «Україна єдина»,

Цього року захід став масштабним соціальним проектом і проходить під гаслом «Україна єдина», повідомляє Еспресо.TV.

Під час всього ярмаркового тижня організовано збір коштів на благодійні цілі. Попри суперечки про доцільність проведення ярмарку, у Великих Сорочинцях все ж зібралися виробники та майстри з усіх куточків країни.

В яскравих колоритних наметах продаються вироби народного промислу, продукти харчування, різноманітні сувеніри з національною символікою.

Сфотографуватися на пам'ять можна з самим Миколою Гоголем і героями його творів, а ще – відомими Сорочинськими волами Гаєм і Солов'єм.

Пообідати гостям пропонують смачними стравами української кухні з справжньої печі. Борщ з пампушками, сало з часником і, звичайно ж, знамениті галушки подають під запітнілу від холоду чарку домашнього полтавського «Первака».

Цього року на ярмарку немає дискотек і феєрверків. Замість них у розважальній програмі - багато народних майстер-класів. Всіх охочих вчать готувати національні страви, ліпити з глини, робити ляльку-мотанку, обереги, прикраси та писанки, танцювати гопак.

Триватиме ярмарковий тиждень до 24 серпня.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"