ban2

Прапор-рекордсмен України розгорнуть на стадіоні "Металург" у Артемівську.


Сьогодні, 23 серпня, в Артемівську на стадіоні «Металург» понад тисяча мешканців міста розгорнули найбільший синьо-жовтий стяг, незважаючи на погрози провокаторів у замінуванні стадіону.

Організатором акції з розгортання найбільшого синьо-жовтого полотна вже традиційно стало громадське об’єднання «Батьківщина Молода», а також понад 20 громадських організацій Артемівська.

За словами організаторів, акцію приурочили до Дня державного прапора на запрошення громади міста.

Розгортання планувалося на 16.00. Проте його намагалися зірвати провокатори, погрожуючи замінуванням стадіону.

Однак коли стадіон перевірили, понад тисяча мешканців Артемівська розпочали розгортання стягу.

«Сьогодні, на День державного прапора, ми приїхали до вас, і я хочу подякувати жителям Артемівська, що нас запросили, аби розгорнути найбільший прапор України в світі. Він все ближче до Донецька. І розгортання його там, символізуватиме мирний Донбас, який зламав плани Путіна», - зауважив Іван Крулько, організатор акції, Голова «Батьківщини Молодої».

За його словами, прапор найближчим часом продовжить своє турне Східною Україною.

Нагадаємо, що Українська армія визволила Артемівськ від терористів 6 липня.

Щодо стягу, то його виготовили у 2012 році до Дня незалежності. Цього року він побував у Львові, Луцьку, Умані, Чернівцях, Черкасах, Миколаєві, Одесі, Маріуполі.
Прапор занесений у Книгу рекордів України як найбільший в світі український стяг. Його пропорції – 40х60 метрів, а площа – 2400 метрів квадратних.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"