ban2

Німці вважають Росію винною у війні в Україні, - опитування

Більше половини німців вважає, що це Росія винна у війні на сході України і не підтримують Володимира Путіна

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Як випливає із опублікованого опитування, більшість німців вважає Росію винною у війні на Сході. Такої думки 55% опитаних. Сепаратистів обвинувачує 34% німців, однак кожен п’ятий вбачає вину конфлікту на боці України (опитувані могли обрати декілька відповідей).

Інститут громадської думки Алленсбах поставив питання, хто винен у конфлікті в Україні, чи респондент хорошої думки про Володимира Путіна та запропонували вибрати тезу, з якою людина погоджується.

Аж 66% німців заявили, що не підтримують Володимира Путіна, і лише 8% - хорошої думки про російського президента. Цей результат діаметрально протилежний до 2001 року, коли Путіна підтримували аж 43% німців. На графіку, опублікованому виданням, видно чіткий спад прихильності до Путіна впродовж останніх 15 років.

Німці також вважають, що Росія підтримує сепаратистів зброєю (64%) та прагне захопити східну Україну (61%). На їхню думку, конфлікт триватиме стільки, скільки захоче Путін (51%) і Росія також вторгнеться в інші радянські країни, щоб захопити регіони (42%).

Як зазначає автор публікації в Frankfurter Allgemeine Zeitung, такі результати можуть дивувати. Адже вважається, що багато німців мають проросійську позицію. Причина такої різниці полягає у тому, що інтернет-коментатори не обов’язково можуть вважатися за голос суспільства.

"Коментарі в інтернеті не відображають позиції населення щодо цих питань", - констатує автор.

Нагадаємо, американський центр Pew Research Center дослідив, що ні Росія, ні Володимир Путін не мають значної підтримки за межами країни.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"