ban2

Громадянина Казахстану засудили за допомогу бойовикам на Донбасі

Суд Усть-Каменогорська в Східно-Казахстанській області виніс обвинувальний вирок місцевому жителю за участь в іноземному військовому конфлікті

Про це пише Еспресо.TV із посиланням на "РБК-Україна".

У прес-службі суду у пояснили, що чоловіку було пред'явлено звинувачення за ст. 172 (умисна неправомірна участь громадянина Республіки Казахстан у збройному конфлікті або військових діях на території іноземної держави за відсутності ознак найманства), йому загрожує до семи років позбавлення волі.

"Суд, зваживши на всі обставини, визнав його винним за статтею 172 і засудив підсудного до трьох років умовно, а також до оплати процесуальних витрат", - йдеться у повідомленні.

Згідно з матеріалами справи, громадянин Казахстану перебував у рядах бойовиків на Донбасі, де надавав медичну допомогу пораненим.

"З показань підсудного - він не зробив жодного пострілу зі зброї, однак сам незабаром був поранений і відправлений на лікування в госпіталь Донецька. Після лікування він повернувся в Усть-Каменогорськ, де його затримали співробітники Комітету національної безпеки", - сказали в прес-службі суду.

Нагадаємо, вчора також стало відомо, що Швеція звинувачує свого громадянина у військових злочинах в Україні.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"