ban2

Поляки та українці презентували спільну книгу про Крим

Вийшла збірка наукових праць "Тірітака: Античне місто Кіммерійського Босфору", створена польськими та українськими науковцями.

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Cultprostir.

Збірка стала результатом польсько-української експедиції в Криму, яка змушена була передчасно припинитися через політичні події 2014 року.

Книжка являє собою звіт про роботу Польської археологічної місії на розкопках античного міста Тірітака, що знаходиться поблизу сучасної Керчі. Упорядником збірки став Альфред Твардецький. Українські фахівці, серед яких Гліб Іванкін, Алла Буйських та Віктор Зінько також допомогли з книгою, яку презентували в Національному художньому музеї України.

З 2008 року українська та польська місії вели розкопки разом, доки політична ситуація не змусила припинити роботу.

"Не продовжувати розкопки вирішив керівник Польської археологічної місії "Тірітака" доктор Альфред Твардецький навесні 2014 року через небезпеку і неоднозначність ситуації та правові норми. Оскільки Крим визнаний окупованою територією, на його землях не можна проводити розкопки, окрім рятувальних. Ще однією причиною стали моральні переконання", - розповіла представниця прес-центру НХМУ Олена Гончарук.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"