ban2

Серіал про російську окупацію Норвегії поставив рекорд за кількістю глядачів

У Норвегії стартував серіал про російську окупацію, який отримав рекордну аудиторію.

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Сноб".

Норвезький телеканал TV2 минулої неділі, 4 жовтня, представив першу серію телефільму "Окуповані", в якому розповідається про окупацію Норвегії Росією.

Перший епізод подивилися 633 тис чоловік, це 13% населення Норвегії. При цьому частка телеглядачів у віці від 20 до 49 років, які дивилися "Окупованих", склала 53,4%. Це найкращий старт нового серіалу за всю історію норвезького телебачення.

"Я радий, що норвезький народ не ліг спати і завершив тиждень переглядом напруженої і захоплюючої драми", - сказав глава відділу продюсування серіалів телеканалу Крістофер Хауг. Він зазначив, що решта серій будуть ще більш захоплюючими.

За сюжетом серіалу, до влади в Норвегії приходять екологічні активісти, які забороняють добувати нафту і газ. Влада Євросоюзу, щоб гарантувати свою енергетичну безпеку, вводить в країні "зовнішнє управління", причому в ролі окупантів виступає Росія.

Сценарій до серіалу написав норвезький письменник Ю Несбе, відомий за серією детективів про Харрі Хола. На виробництво "Окупованих" витратили $11 млн, що зробило серіал найдорожчим телепроектом в Норвегії.

Російське посольство в Норвегії розкритикувало творців серіалу за те, що Росії відвели роль агресора. "Хоча автори серіалу старанно підкреслюють недійсність сюжету, <...> мова в цьому фільмі йде про цілком реальні країни, причому Росії, на жаль, відведена роль агресора". У посольстві підкреслили, що шкодують про бажання авторів телешоу "полякати норвезького глядача неіснуючою загрозою зі Сходу".

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"