ban2

У Росії запереживали, що МВФ довзолить Україні ігнорувати "борг Януковича"

Глава Мінфіну Росії Антон Силуанов заявив, що Росія стурбована планами МВФ змінити свої правила кредитування заради України. МВФ хоче відмовитися від практики не кредитувати країни, які заборгували офіційним кредиторам

Про це повідомляє  "Интерфакс".

За словами Силуанова, "момент для зміни правил фонду, що співпадає з другим оглядом української програми МВФ, обраний не випадково". Міністр підкреслив, що Росія "стурбована тим, що внесення змін в політику фонду форсується в контексті дуже політизованого питання про реструктуризацію українського боргу".

Силуанов зазначив, що навіть у разі змін правил кредитування фонду України це не піде на користь. Глава Мінфіну вказав на те, що реформа правил кредитування припускає виділення кредитів країнам-боржникам, які "сумлінно намагалися, але не змогли домовитися зі своїми кредиторами".

Київ, за словами Силуанова, не вів ніяких переговорів з Росією щодо реструктуризації боргу і відмовлявся розглядати альтернативні варіанти врегулювання боргової проблеми.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що західні країни мають намір змінити правила кредитування, діючі в Міжнародному валютному фонді (МВФ), щоб дати можливість Україні отримати черговий кредитний транш навіть у разі дефолту Києва по боргу перед Росією в $3 млрд.

Зазначимо, раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, шо Україна не буде погашати свій борг перед Росією, якщо Москва не погодиться на його реструктуризацію.

Кредит на $3 млрд, наданий Москвою Києву, він назвав "хабарем", який, на його думку, колишній президент України Віктор Янукович отримав за відмову підписувати угоду про асоціацію з Євросоюзом.

У середині жовтня Яценюк заявив, що якщо Росія хоче, щоб Україна повернула їй хоча б частину боргу в $3 млрд, вона повинна до 29 жовтня прийняти умови Києва з його реструктуризації і часткове списання. В іншому випадку свої гроші Москві доведеться повертати через суд, заявляв Яценюк.

Міністр фінансів РФ Антон Силуанов повідомляв раніше, що у випадку, якщо Україна відмовиться погасити євробонди, то Російська Федерація звернеться до суду.

У 2013 році Росія викупила випущені Україною держоблігації загальною вартістю $3 млрд. Термін погашення паперів настає наприкінці 2015 року, однак навесні цього року в Україні був прийнятий закон, який дозволяє владі країни оголосити мораторій на погашення боргу.

 

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"