ban2

З Росією треба говорити з позиції сили, - Польща

В НАТО повинні поводитися більш рішуче щодо питання стримування Росії та спілкуватися з її урядом з позиції сили. На цьому наголосив заступник міністра національної оборони Польщі Томаш Шатковський, повідомляє Reuters.

Він зазначив, що Росія наразі будує свої відносини з Заходом у стилі Холодної війни, тому країнам НАТО слід поводитися так само.

"Зараз ми повинні говорити з Росією з позиції сили, хоча, очевидно, без зайвої гри м'язами", - заявив Шатковський.

Він також прокоментував нещодавню ситуацію у Балтійському морі, коли російські винищувачі здійснили два дуже близьких прольоти поруч із американським есмінцем "Дональд Кук".

"На жаль, вже протягом деякого часу ми спостерігаємо за подібними провокативними діями або російських літаків, або підводних човнів, які тестують наші оборонні системи. Питання: з якою метою і для чого це їм треба?", - наголосив Шатковський.

Нагадаємо, що вчора, 13 квітня, російські винищувачі впритул наблизилися до есмінця США. На борту есмінця перебував польський гелікоптер, що призвело до певних припущень у військових колах, що росіяни хотіли "відправити повідомлення для Польщі". У червні цього року саміт НАТО відбудеться в Польщі.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"