ban2

ООН видалила фразу про роль РФ у врегулюванні конфлікту в Україні з тексту промови Пан Ґі Муна - ЗМІ

Організація Об’єднаних Націй видалила фразу про роль Росії у врегулюванні конфлікту в Україні з тексту промови генерального секретаря організації Пан Ґі Муна на Санкт-Петербурзькому міжнародному економічному форумі в РосіїПро це повідомляє Радіо Свобода.

У тексті виступу Пан Ґі Муна, який напередодні розповсюдили в ООН, він заявляв, що Росія як постійний член Ради безпеки з правом вето має «відіграти критично важливу роль» у вирішенні «нагальних глобальних питань, від завершення конфліктів в Україні й Сирії до захисту прав людини і контролю за непоширенням зброї масового знищення».

Ввечері 16 червня на офіційному сайті організації був опублікований саме цей текст промови генерального секретаря ООН. Однак сьогодні на сайті ООН цей абзац у промові відсутній. Нагадаємо, напередодні постійний представник України при ООН Володимир Єльченко висловив обурення заявами генерального секретаря ООН Пан Ґі Муна, що Росія має відіграти критично важливу роль у тому, щоб покласти край конфліктові на Донбасі.

Єльченко додав, що Україна направляє офіційного листа протесту до Генеральної асамблеї ООН із проханням пояснити ці слова і виправити їх.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"