ban2

У мережі опубліковали фільм про російську окупацію Криму

Міністерство інформаційної політики опублікувало в мережі інтернет фільм про російську окупацію півострова Крим. Відео можна переглянути на каналі YouTube.

За словами автора ідеї та співавтора сценарію фільму, першого заступника міністра інформполітики Еміне Джапар, 25-хвилинний фільм розрахований в першу чергу на іноземного глядача.

"Головний герой фільму - реальний дослідник, який вивчає історію кримських татар. Саме його очима ми бачимо Крим з 2014 року до сьогодні. Це 25 хвилин не тільки фактів, але й почуттів про два роки окупації Криму. Не все та не всі герої тут. Але стрічка про захист України в Криму, про кримських татар та українців на півострові, які наразі стали головною мішенню для окупанта, але продовжують свій опір - хто у в’язницях, хто на свободі, хто в окупованому Криму, а хто на материку", - заначила Еміне Джапарова.

Документально-художня стрічка "Крим. Опір" розповідає про окупацію Автономної Республіки Крим російськими військами в лютому 2014 року.

Головний герой фільму - іноземний дослідник Джеймс (Остін Черрон), який приїхав на півострів відразу, як дізнався про присутність невідомих "зелених чоловічків", аби дослідити, що насправді відбувається в Криму.

Саме тут у лютому-березні 2014 року він стає свідком появи "безіменних" російських військ і незаконного "референдуму" щодо статусу Криму. Дослідження науковця спонукає його зануритись в події 2014 року та наслідки захоплення Криму.

Media

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"