ban2

Прем'єр Молдови просить США допомогти здолати кремлівську пропаганду

Сусідня Молдова потребує підтримки США, щоб протистояти російській пропаганді напередодні виборів президента. Про це йдеться у статті прем'єра Молдови Павела Філіпа для видання The Hill.

"Росія використовує небезпечну пропаганду і докладає великих зусиль, щоб просувати в молдавській пресі антиєвропейські послання, дискредитувати проєвропейський уряд і забезпечити успіх на майбутніх виборах своїм політичним союзникам", - написав Філіп.

Він заявив, що "Молдова потребує підтримки США для продовження курсу європейської інтеграції" і запевнив партнерів на Заході, що "для Молдавії інтеграція до євроатлантичної спільноти є чимось більше, ніж дипломатична ініціатива або економічна перевага".

"Євроатлантичне співтовариство є пунктом призначення Молдови і її остаточним вибором, а чинний уряд цілком і повністю дотримується цього курсу щодо зближення з Євросоюзом. Москва не особливо натхнена цим, а тому ми потребуємо підтримки Вашингтона та інших західних канцелярій, щоб консолідувати наш перехід від десятиліть комунізму до вільної демократії ", - підкреслив молдавський прем'єр.

Він розповів про дії уряду щодо стабілізації ситуації, відновлення довіри, боротьбі з корупцією та організованою злочинністю, прийняття законодавства про непідкупність.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"