ban2

МЗС вимагає від Росії допустити міжнародних правозахисників у Крим

Міністерство закордонних справ України вимає від Росії допустити в анексований Крим міжнародні правозахисні організації для моніторингу прав людини. Про це заявила речник МЗС України Мар’яна Беца у Twitter.

«Знущання окупантів над кримськими татарами триває. Головна їх мета – залякати, зламати, витиснути з Криму. Вимагаємо від окупаційної влади надати доступ міжнародним правозахисним організаціям до АРК для моніторингу прав людини», – зазначила вона.

Нагадаємо, суд у Сімферополі призначив примусову психіатричну експертизу заступнику голови Меджлісу Ільмі Умерову, якого звинувачують у публічних закликах до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності РФ. Умеров звинувачення відкидає.

Після згадуваного засідання суду до Умерова не допукають ні родичів, ні адвокатів. Його дочка зазначала, що у нього забрали телефон і ліки.

Як повідомляв ZAXID.NET, до Львова з Криму втік політв’язень Юрій Ільченко, якого ФСБ звинувачує у різких висловлюваннях про окупацію Криму та про війну на Сході України.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"