ban2

У Польщі пов'язали 4 росіян за тероризм

У Польщі до суду надійшов звинувачувальний акт щодо чотирьох чеченців, громадян Росії, яких підозрюють у підтримці "Ісламської держави"

Про це повідомляє «Радіо Польща».

Слідчі Підляської філії Департаменту зі справ організованої злочинності та корупції Прокуратури Польщі звинувачують росіян, зокрема, у передачі грошей терористам на Близькому Сході.

Речник Окружного суду В’єслав Живолєвський повідомив, що у звинувачувальному акті згадано про два звинувачення. Одне з них стосується участі в організованій злочинній групі, а друге – фінансування злочинів, пов’язаних із діяльністю Ісламської держави.

За твердженнями слідчих, група функціонувала з травня до жовтня 2014 року, зокрема, у Білостоці, Ломжі та Варшаві, а також на території Туреччини. Звинувачувані висилали гроші джихадистам у Сирії та Іраку. Їм вдалося зібрати понад 8 тис. євро, частину з яких переказано джихадистам.

Окрім цього, чоловіки підозрюються у вербуванні бойовиків та допомозі пораненому джихадистові, організуючи для нього лікування та перебування у Польщі, а також подорож до Туреччини. Підозрювані купували предмети подвійного призначення, у тому числі тактичні рюкзаки і оптичні приціли, що їх згодом переправляли на Близький Схід.

Таус Ґ., Заур Ґ., Альві Й. і Шамхан А. перебували у Польщі легально. Суд прийняв рішення про їх тимчасовий арешт. Жоден з чоловіків не визнав своєї вини. Їм загрожує до 12 років ув’язнення.

 

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"