ban2

Міжнародні експерти запропонували Трампу відновити Україну за кошти Росії

Росія, США, Європа та Україна могли б спільно спланувати та створити пакет фінансової допомоги задля забезпечення економічного відновлення України. Такою є одна зі складових стратегії дій США щодо України, яку пропонують новообраноому президенту Дональду Трампу три юристи-міжнародники зі значним досвідом роботи в Україні: Джеффрі Берт, Джеймс Гітч, Пітер Петтібон та Томас Шиллінглоу, передає Голос Америки. ​

"Важко назвати нагальніший пріоритет у закордонній політиці для президента Трампа, ніж вирішення надвзичайно шкідливого та потенційно катастрофічного конфлікту в Україні", - зазначають автори статті. Вони пропонують "радикальну пропозицію з деескалації кризи в Україні, націлену на закладення підвалин програми примирення між США та Росією", яка складається із трьох кроків.

Конкретна робота над "деталями" розробки цього пакету допомоги може дозволити учасникам процесу створити рамку вирішення складних політичних питань, які є серцевиною кризи:

1. Захід та Росія мають "погодитись не погоджуватись" щодо статусу Криму на невизначений період часу.

2. Сторони погоджуються на збереження статусу-кво Донбасу як частини України, забезпечивши дотримання режиму припинення вогню.

3. Створення допомогового пакету для економічного відновлення України за участю Росії, США та ЄС. Кошти мають бути спрямовані на: відновлення інфраструктури; компенсації десяткам тисяч біженців та людям, які досі мешкають у зоні АТО, за завдані збитки та поранення.

Раніше у команді Дональда Трампа заявили про підтримку України у боротьбі проти російської агресії, а деякі з його соратників наполягають на наданні країні зброї.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"