ban2

Президент на прес-конференції підписав закон про відміну позаблокового статусу

 

КИЇВ. 29 грудня. УНН. Президент Петро Порошенко на прес-конференції підписав закон про відміну позаблокового статусу, передає кореспондент УНН.

"Я планую зараз, під час прес-конференції підписати закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо відмови України від здійснення політики позаблоковості", який був проголосований більше, ніж конституційною більшістю", - сказав П.Порошенко.
У вівторк, 23 грудня, Верховна Рада України підтримала президентський законопроект про відмову України від позаблокового статусу. Напередодні під час першого засідання Верховної Ради восьмого скликання Порошенко заявив, що позаблоковість не дала гарантій безпеки Україні і від неї треба відмовитися. У НАТО наголошують, що позиція союзу залишається незмінною: Україна має право на вступ, коли Київ висловить бажання вступати і виконає необхідні умови, і “двері завжди залишаються відчиненими”. Натомість Росія вимагає “гарантій невступу України в НАТО”.
У МЗС росії заявили, що ухвалення закону про відмову України від позаблокового статусу є контрпродуктивним і нагнітає конфронтацію. Україна офіційно відмовилася від попереднього курсу на вступ до НАТО 2010 року, відразу після приходу до влади тодішнього президента Віктора Януковича.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"