ban2

У Польщі вважають, що поставки зброї Україні – в інтересах Європи

Поставки зброї Україна будуть в інтересах Польщі і Євросоюзу, оскільки вони посприяють деескалації конфлікту в Донбасі, заявив глава Бюро національної безпеки (БНБ) Польщі Станіслав Козей.

За словами глави ББН, зміцнення Збройних Сил України допоможе привести до гальмування конфлікту на Донбасі, передає Еспресо.TV з посиланням на TVN24.

У четвер, польський посадовець прийшов секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова. Він був запрошений до Варшави своїм польським колегою главою Бюро національної безпеки генералом Станіславом Козеєм.

"Погодьтеся, що сильнішою буде українська армія, то більше шансів зупинити ескалацію конфлікту, - заявив на спільній прес-конференції Козей. - Таким чином, в інтересах Європи, Польщі та України є зміцнення та модернізація української армії".

У ході зустрічі Турчинов і Козей підписали угоду про співпрацю та партнерство в галузі безпеки в регіоні.

Угода передбачає консультації та обмін досвідом в галузі безпекової та оборонної політики. Козей також пообіцяв підтримку зусиллям української інтеграції в ЄС і НАТО.

"Україна не має альтернативи європейської та євро-атлантичної інтеграції. Ми дуже вдячні Польщі за підтримку руху в тому напрямку" – заявив Турчинов.

Під час дводенного перебування у Польщі Турчинов буде прийнятий президентом Броніславом Коморовським. Він також зустрінеться з прем'єр-міністром Євою Копач, спікером Радославом Сік орським, і заступником прем'єр-міністра і міністром національної оборони Томашем Симоняком. Крім того, планується зустріч з міністром закордонних справ Гжегожем Схетиною. Його переговори з польською владою стосуватимуться двосторонніх відносин в галузі безпеки.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"