ban2

Українська армія отримала гумдопомоги на $120 млн, - Міноборони

Іноземні партнери передали Збройним силам України гуманітарну допомогу у розмірі $120 млн

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Міноборони України.

"Зокрема, США направили для української армії майно на загальну суму 13 млн доларів. Це медичне обладнання, медичні аптечки, багатодіапазонні радіостанції, прилади нічного бачення, хімічна лабораторія для швидкого і точного аналізу невідомих хімічних речовин, обладнання для проведення розмінування, радіолокаційні станції контрбатарейної боротьби, комплекти літньої та зимової замасковані форми одягу, бронежилети і кевларові шоломи. Також США передали ВСУ сухпайки на загальну суму близько 2,5 млн доларів", - йдеться у повідомленні.

Канада передала українській армії гуманітарної допомоги на суму 20 млн. доларів. Це балістичні маски, протиосколкові бронежилети, кевларові шоломи, спальні мішки і велика кількість зимової форми одягу.

В Міноборони повідомили, що Польща надала комплекти постільних речей, житній хліб тривалого зберігання, сухі пайки та речове майно на 5,5 млн доларів, а Австралія - зимову форму одягу на 2,3 млн доларів.

"Загальна сума гуманітарної допомоги українській армії від Великобританії склала 1,8 млн мільйона. Це бронежилети і кевларові шоломи, групові та індивідуальні аптечки, речове майно, а також утеплені спальні мішки", - повідомляє прес-служба.

У військовому відомстві також проінформували, що Словаччина передала Україні електрогенератори, освітлювальні комплекти, пластиковий посуд, спальні мішки, речове майно та широкий спектр медичного обладнання та майна на загальну суму 632 тис. доларів.

Крім того, Норвегія передала сухі пайки на суму 630 тис. доларів. Франція передала бронежилети і медичні матеріали на суму 600 тис. доларів. Нідерланди передали електрогенератори і зимове речове майно на 500 тис. доларів.

Напишіть Ваш коментар

Допис міститься на сайті "Файні новини"